Görüş Bildir
Haberler
Başkan Orman Özür Diledi

Başkan Orman Özür Diledi

Fatih
24.05.2014 - 21:03

Başkan Orman Özür Diledi

Orman'dan Dany açıklaması... Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yıllık olağan idari ve mali genel kurulda devre arasında yapılan Dany transferinden dolayı siyaz-beyazlı camiadan özür diledi. Başkan Orman, 'Zaman gösterdi ki hatalı bir transfer yaptık' dedi.

Beşiktaş Kulübü 2013 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Beşiktaş İntegral Arena'da gerçekleştirilen toplantıda kulüp başkanı Fikret Orman, eleştirilerin ardından konuşmasını yaptı.

Başkan Orman, yıllık olağan idari ve mali genel kurul toplantısında Dany'nin hatalı bir transfer olduğunu ifade edip, özür diledi.

'DANY TRANSFERİNDEN DOLAYI ÖZÜR DİLİYORUM'

Orman, 'Dany Nounkeu, iki yıl önce transfer listemizde olan ve scaut ekibinin o zaman olumlu rapor verdiği bir oyuncuydu. Başta hocamız olmak üzere ısrarcı olundu ve transfer ettik. Ama gösteriyor ki hata yapıldı. Beşiktaş camiasından Dany transferinden dolayı özür diliyorum' dedi.

Fikret Orman, 18 konuşmacının idari ve mali genel kurul toplantısında fikirlerini aktardığını belirterek, 'Hiçbir kongrede olmadığı kadar Beşiktaş yönetimi ile alakalı sorgulamalar, tenkitler yapıldı. Kimseyi yönlendirmedik. Kimseyle bizi övücü konuşma yapması için konuşmadık. Daha önce bu olurdu. Herkes kendi hür iradesiyle fikrini söylemiştir. Genelde tenkit ölçüsündeydi. Teşekkür ederim' dedi.

Aşırı harcamalarla ilgili eleştirilere yanıt veren siyah-beyazlı kulübün başkanı, kulübün büyümesi gerektiğini vurgulayarak, 'Büyümeye ihtiyacımız var. Bazı konularda tasarruf yapabilirdik. Attığımız her adımı, doğru olduğuna inandığımız için attık. İnanarak yaptığımız yatırımlardır. Bir kuruşluk haram yoktur. Bulan olsun bugün istifa edeceğim. 'Bütçeyi daraltalım' deniyor. Daraltalım, olur. Üçüncülüğü ben dahil kimse kabul etmezken; beşinciliği, yedinciliği Beşiktaş nasıl kabul edecek?' ifadelerini kullandı.

Fikret Orman, Kartal Yuvası mağazalarında yaşanan yolsuzluk konusunda eleştirilere maruz kalan Genel Sekreter Metin Albayrak'a destek verdi.

'Metin Albayrak sorumludur' diyen Orman, 'Bu işi ona verdiğimde Beşiktaş'ın cirosu 11 milyondu. Metin, 30 milyona getirdi ve sorumlusu kendisi. Orada yolsuzluk yapıldı. Yapılmasına imkan var. Sistem yok. Her yere yatırım yapmak zorundaydık. O olayın Beşiktaş'a zararı olmuştur. Ama bir yararı da sistem getirmemizi sağladı. İlk geldiğimizde kimse mal vermiyordu. Ödemeleri yapmaya başladığımızda fiyatlar inmeye başladı. Şu anda herkes Beşiktaş'ın kapısında mal satmaya çalışıyor' ifade etti.

Başkan Orman, danışmanlığını yapan ve tazminatı tartışmalara neden olan Tuğrul Yenidoğan konusunda, '13 bin lira tazminatı var. Bugünden açıklıyorum, o tazminatı ben ödeyeceğim. Konu bu şekilde bitsin. Ancak kiminle çalışacağımıza, kimi çalıştıracağımıza genel kurulun oylarıyla gelen kişiler olarak muktediriz' dedi.

Sponsorluk anlaşmalarının değerinin az olduğu yönündeki eleştiriye karşılık Fikret Orman, 'Türk Telekom anlaşmaları devlet destekli yapılmış anlaşmalardır. Şimdi çekiliyorlar. Bakalım ne kadarlık anlaşma yapacaklar' diye konuştu.

'BEŞİKTAŞLILARA KENDİMİZİ ANLATAMAMIŞIZ'

Başkan Orman, konuşmasında zaman zaman sitemkar ifadeler kullandı.

Kendilerinden beklentilerle ilgili görüşlerini aktaran Fikret Orman, '(Borç aşağı insin. Yatırım yapılsın ve yıldızlar gelsin) Hepsi bir anda mümkün değil. Her şeyin bir anda olmasını benden beklemeyin. Bu ancak bir süreç içinde olacak. Yaşadıklarımız konusunda genel kurul üyelerine, Beşiktaşlılara kendimizi anlatamamışız. Altyapıya, Ümraniye'ye yaptırım yap. Oyunculara yatırım yap. Stadı yap. Biz bu işte başarılı olamadık. Hepinizden özür diliyorum' dedi.

Herkesin Beşiktaş Kulübü'nde önemsenmek istediğine dikkati çeken Orman, 'Gece gündüz çalışmak zorundayız. İstişare komiteleri kuruyoruz. Başkanın olmadığı toplantıya kimse katılmak istemiyor. Tek adamlığa gidildiği söylendi. Çok üzüldüm. Ağır oldu' şeklinde görüş belirtti.

Son dönemde taraftarlarla yaşadığı gerginlik konusunda açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı kulübün başkanı, 'Bize küfredilirken yaşadıklarımızı bir ben biliyorum. Kollarımı sonuna kadar açıyorum. Taraftarlarla bir gerginlik var. Siz beni davet edin. Tek başıma geleceğim. İstediğiniz yere tek başıma geleceğim' ifadelerini kullandı.

Passolig konusunda bilgiler veren Orman, 'Organize şubeyi yönettiğim, kanun çıkardığım yönünde iddialar var. Passolig uygulamasını ben çıkarmadım. En büyük itirazı yapan biziz. 'Üç büyük kulüp beraber hareket edelim' dedik. İlk anlaşmayı Galatasaray yaptı. İnsanların fişlenme konusu benim konum değil. Ben bunun bir tarafı değilim' diye konuştu.

Fikret Orman, Galatasaray'dan kiralık olarak transfer edilen Dany Nounkeu konusunda bir hata yapıldığının görüldüğünü vurgulayarak, Beşiktaş kamuoyundan özür diledi.

Genel Sekreter Metin Albayrak ve yönetim kurulu üyesi Ahmet Ürkmezgil, genel kurul üyelerine yönetim kurulunun idari ve mali yönden faaliyetleri konusunda bilgiler verdi.

'BEŞİKTAŞ DEMİRÖREN'İ BIRAKMADI DEMİRÖREN BEŞİKTAŞ'I BIRAKTI'

Orman, 'Bugüne kadar yaptığımız tüm anlaşmalar hukuka uygundur. Yıldırım Demirören ile ilgili bir rapor hazırlattık ve hukukçularımıza incelettik. Raporlardan anladığımız kadarıyla Demirören'e kızma sebebi daha çok ticari davalar olmuştur. Üyelerimiz kendisine ticaret yapma yetkisi vermiş. O da anlaşmalar yapmış sonra yine yetki almış Demirören ile oturduk konuştuk. Görüşmelerde son aşamaya gelmek üzereyiz. Beşiktaş, Demirören'i bırakmadı Demirören, Beşiktaş'ı bıraktı' ifadelerini kullandı.

Gazetesport

Kaynak: http://www.gazetesport.com/haber/1428...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın