Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: 'Hain Saldırıyı En Üst Perdeden Nefretle Kınıyoruz'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: 'Hain Saldırıyı En Üst Perdeden Nefretle Kınıyoruz'

Caner
07.01.2015 - 19:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'daki 7'nci Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu.

Paris'te gerçekleştirilen saldırı hakkında değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, 'Bu menfur, hain saldırıyı bir kere daha çok açık bir şekilde en üst perdeden nefretle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Kime karşı yapılmış olursa olsun terörün böyle hain bir şekilde icra edilmesini, terörün böylesine kanlı bir sonuç ortaya çıkarmasını asla kabul etmek mümkün değildir. Faillerin bulunması için olayın gerçek yüzünün aydınlatılması için de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak da elimizden gelen bütün imkanla yardımcı olacağımızı bir kere daha buradan ifade etmeyi vazife telakki ediyorum' dedi.

'FAİLLERİN BULUNMASI İÇİN TÜRKİYE OLARAK ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN İMKANLA YARDIMCI OLACAĞIZ'

Fransa'nın başkenti Paris'te bir mizah dergisinin merkezine yönelik düzenlenen saldırı hakkında konuşan Kurtulmuş, saldırıyı kınayarak 'Bugün hepimiz Fransa'daki büyük bir olayla sarsıldık. Bu menfur, hain saldırıyı bir kere daha çok açık bir şekilde en üst perdeden nefretle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Kime karşı yapılmış olursa olsun terörün böyle hain bir şekilde icra edilmesini, terörün böylesine kanlı bir sonuç ortaya çıkarmasını asla kabul etmek mümkün değildir. Hele hele yurt dışındaki diplomatlarını uzun yıllar teröre kurban vermiş bir ülkenin çocukları olarak kendi içerisinde de yıllar boyunca terörle mücadele etmiş bir ülkenin çocukları olarak terörün hiçbir türünü tecviz etmemiz, mazur görecek herhangi bir sözü dinlememiz mümkün değildir. Bu haince saldırıyı Türkiye'nin bütün kurum ve kuruluşları olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün refleksleriyle birlikte reddediyor, kınıyor ve faillerin en kısa süre içerisinde bulunmasını temenni ediyoruz. Faillerin bulunması için olayın gerçek yüzünün aydınlatılması için de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak da elimizden gelen bütün imkanla yardımcı olacağımızı bir kere daha buradan ifade etmeyi vazife telakki ediyorum' diye konuştu.

'AVRUPA KITASINDA YENİ DÜŞMANLIKLARI KÖRÜKLEMEK KABUL EDİLEMEZ'

Avrupa'da son dönemde ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının arttığını belirten Kurtulmuş, 'Olayın bu yüzünün arkasında esas tehlikeli olan durumun Avrupa'da özellikle son yıllarda giderek artan yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve göçmen düşmanlığı gibi son derece güçlü ve maalesef demokratik standartlar bakımından asla kabul edilemez hareketlerin ya da birtakım cereyanların bu tür hain terör saldırılarının arkasına gizlenerek İslam karşıtlığının ve ırkçılığın bir yeni aracı olarak bunu kullanmalarına da asla Avrupa'nın bütün dünyanın müsade etmemesi lazım. Evet, terör ne kadar kötüyse terörü bahane ederek birtakım ön yargılarla özellikle Avrupa kıtasında yeni düşmanlıkları körüklemek de aynı şekilde kabul edilemez. Dolayısıyla Fransa'daki terör saldırısının bu anlamda zaten tutuşmuş olan ırkçılığın İslam düşmanlığının ateşine yeni odunlar taşımamasını temenni ve dua ederiz. Bunun için de başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasının bütün siyaset yapıcılarına ve özellikle İslam dünyasını ve Türkiye'yi dışarıda temsil eden siz büyükelçi arkadaşlarımıza da büyük sorumluluklar düşüyor. Ümit ederim ki en kısa süre içerisinde bu mesele gerçek failleriyle ortaya çıkar' ifadelerini kullandı.

'TERÖRE YENİ KAYNAKLARIN OLUŞMASINI ÖNLEMENİN YOLU BARIŞI SAĞLAYACAK PERSPEKTİFE SAHİP OLMAKTIR'

Terörün bahane olarak kullanılmaması için her türlü argümanın ortadan kaldırılması gerektiğini savunan Kurtulmuş, 'Terörist saldırıları gerçekleştiren karanlık odakların hepsinin aşağı yukarı kullandığı bir mazeret maalesef dünyada devam etmekte olan şiddet, baskı özellikle Suriye gibi Irak gibi Filistin gibi birtakım yerlerdeki var olan birtakım dengesizlikler, siyasi istikrarsızlıklar ve bu anlamda ortaya çıkan birtakım politik sonuçlardır. Dolayısıyla terörün asla bir bahane olarak kullanılmamasını sağlamak için dünyanın akil insanlarının hepsinin üzerinde odaklanması gereken yeni soru ise terörü sadece terörün silahlarıyla değil, terörün bahane olarak kullanacağı bir argümanı da ortadan kaldıracak şekilde acaba bölgesel barışı ve küresel barışı nasıl sağlayabiliriz, bunun üzerine odaklanmamız lazım. Özellikle bizim yakın coğrafyamız, Ortadoğu ve bütün dünyada var olan küresel dengesizlikleri kaldırabilmenin ve buradan da teröre yeni kaynakların oluşmasını önlemenin yoluysa hiç kuşkusuz barışı sağlayacak perspektife sahip olmaktır' şeklinde konuştu.

Haber: Bahar DEMİREL / ANKARA, 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0