Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Davutoğlu: "Umarım Kimse 'Biz Bu Oyunda Yokuz' Demez"

Başbakan Davutoğlu: "Umarım Kimse 'Biz Bu Oyunda Yokuz' Demez"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu büyükelçilerle iftar buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanlığı seçimi için, 'Bugünkü tablo blok siyasetinin bittiğini göstermiştir' diyen Davutoğlu, koalisyon mesajı verdi: Umarım kimse seçimin ardından söyledikleri gibi ilk geceden 'Biz bu oyunda yokuz' demez.

Başbakan Ahmet Davutoğlu büyükelçilerle iftar buluşmasına katıldı. Programda bir konuşma yapan Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçiminden, Yunanistan'ın temerrüte düşmesine kadar birçok konuda mesaj verdi.

Davutoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

'Sınırda tehditlere karşı her türlü tedbiri alırız'

Sınırlarımızda ne Esed rejiminin zulmünü, ne de terörist örgütlerin baskısını görmek istemiyoruz. Sınır boylarımızda güvenliğimizi tehdit eden bir gelişme olursa her türlü tedbiri alırız.

'Yunanistan'ın durumu çok iyi anlıyoruz'

Avrupa kıtasında ya birlikte çok kültürlü bir hayatı başaracağız, ya da kaygı duymamız gereken şartlar oluşacak. Yunanistan'ın durumu çok iyi anlıyoruz, komşularımızın güçlü ve istikrarlı olmasını isteriz.

'7 Haziran Türkiye'nin zaafını değil gücünü göstermiştir'

7 Haziran seçimleri Türkiye'nin zaafını değil gücünü göstermiştir. Bir tarafta Mısır, Suriye bir tarafta Türkiye. 7 Haziran bizim gücümüzdür.

'Kuşatıcı koalisyon için elimizden geleni yapacağız'

Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin bir çok spekülasyon yapıldı. Şeffaf tutumumuzdan asla taviz vermeyiz. Kuşatıcı bir koalisyonun oluşması için elimizden geleni yapacağız, Türk demokrasisi daha da güçlenmiştir.

'Bugünkü tablo blok siyasetinin bittiğini gösterdi'

Yüzde 60'lık bloktan bahsedildi. Bugünkü tablo blok siyasetinin bittiğini göstermiştir. Biz kendilerine gittiğimizde dilimiz uzlaşmacı olacak, ümit ederim kimse bloktan bir daha söz etmez.

'258 ile tek başına Meclis Başkanlığını alamayabilirdik'

Türkiye'de artık ilke siyaseti vardır. Biz ilkeli davrandığımız için Meclis Başkanlığını kazandık. 258 sayısı ile tek başına Meclis Başkanlığını alamayabilirdik. Korku ve tereddütle yanlış yollara girseydik alamazdık. Karşı blok iddialarında bulunanlar, iddialarının kısa sürede çöktüğünü görmüş oldular

'Silah ile demokrasi arasında bir tercih yaparlar'

Yüzde 13'ü yakaladığı için dünyada neredeyse büyük bir zafer kazanmış iddiasındaki HDP ve temsilcileri gelirler silah ile demokrasi arasında net bir tercih yaparlar. Dünyanın hiçbir yerinde kimse silahla özgürlüklerin aynı anda olacağı iddiasında bulunamaz. Şimdi sınav vakti. HDP grubuna sesleniyorum. İçlerinde akademisyenler var. Bu Ramazan günü buradan çağrıda bulunuyorum, demeliler ki artık silahları yere değil magmaya gömelim. 

'Umarım kimse ilk geceden 'Biz bu oyunda yokuz' demez'

Bazı uluslararası çevrelerin bu partinin başarısı için bir takım yorumlarda bulunduklarını biliyorum. Ama şimdi tüm siyasi çevrelere aynı çağrıda bulunması gerektiğini vurgulamak isterim. Umarım kimse seçimin ardından söyledikleri gibi ilk geceden 'Biz bu oyunda yokuz' demez. 

'MHP'ye de görüşmelerde her türlü ihtimale açık olmalarını çağırıyoruz'

Ya silah ya barış. Ya terör ya demokrasi. Anamuhalefete çağrımız açıktır. Birlikte her türlü konuşmaya hazırız. MHP'ye aynı şekilde bu görüşmelerde her türlü ihtimale açık olmalarını çağırıyoruz. Düşünme vaktinin geldiğini söylüyoruz.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0