Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Davos'a Gidecek mi?

Başbakan Davos'a Gidecek mi?

Onedio Medya
16.01.2014 - 15:49 Son Güncelleme: 16.01.2014 - 17:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davos'a Gidecek mi?

Dünya Ekonomi Forumu Avrupa Başkanı Nicholas Davis, 22-25 Ocak tarihlerinde Davos'ta gerçekleştirilecek forum için Başbakan Erdoğan'a davet gönderdiklerini bildirdi

Dünya Ekonomi Forumu Avrupa Başkanı Nicholas Davis, Davos'ta düzenlenecek forum için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a davet gönderdiklerini belirterek, 'Türkiye ekonomisi güçlü. Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu hala birçok Avrupa ekonomisinden çok daha iyi durumda...' dedi.

Davis, bu yıl 22-25 Ocak 2014 tarihleri arasında İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenecek Dünya Ekonomi Forumu öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu belirten Davis, son derece rekabetçi bir iç pazarın ve hali hazırda sağlam bir altyapının avantajlarından yararlanabildiğini anlattı.

Nicholas Davis, bütün bu destekleyici faktörlerin yanı sıra Türkiye'de son dönemde yapılan yatırımların da elde edilen ekonomik yüksek büyüme oranlarına katkıda bulunduğunu anlattı.

Dünya Ekonomi Forumu'na ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a davet gönderdiklerini dile getiren Davis, şunları kaydetti:

'Evet, rutin olarak tüm devlet başkanlarına, başbakanlara Davos'taki toplantımıza katılmaları için davet gönderiyoruz aslında... Başbakan Erdoğan, aynı zamanda 2012 yılında İstanbul'da düzenlediğimiz Dünya Ekonomi Forumu, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa bölgelerini kapsayan toplantımıza da katılmıştı.'

Geçen yıl AA muhabirine konuşan Dünya Ekonomik Forumu'nun Avrupa ve Orta Asya Bölgeleri Başkanı Stephan Kinnock, ''Türkiye'yle olan ilişkimizin devamı bizim için son derece önemli. Türkiye'nin yeniden Davos'ta en yüksek seviyede temsil edildiğini görmek çok güzel olur'' demişti.

'TÜRKİYE BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN DAHA İYİ DURUMDA...'

Uzun vadede Türkiye'nin ekonomik büyümesini sürdürmesi için ekonomideki verimliliği artıracak, istihdamı ve ürün piyasasını canlandıracak ve bilgi toplumu oluşturacak yatırımları teşvik edici reformların sürdürmesi gerektiğini belirten Davis,'Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu hala birçok Avrupa ekonomisinden çok daha iyi durumdadır' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde olma hedefini de değerlendiren Davis, 'Doğal olarak Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içerisine girmesini ekonomik büyüme oranlarına bağlı bulunuyor. Sabit bir oran olmamakla birlikte, bu biraz da en büyük ilk 25 ülkenin hangi hızda büyüme kaydedeceğine bağlı' dedi.

'TÜRKİYE EKONOMİK GELİŞMEDE ÖRNEK ALINABİLİR'

Dünya Ekonomi Forumu araştırmalarına göre Türkiye'nin dünya rekabet listesinde 44.sırada yer aldığını belirten Davis, Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artırabilmek için reformlarını sürdürmesi gerektiğini, Türkiye'nin coğrafyasında komşu olan ülkelerin, Türkiye'yi ekonomik gelişme modeli olarak örnek alabileceğini vurguladı.

Bu yılın Eylül ayında İstanbul'da düzenleyecekleri Dünya Ekonomi Forumu, Avrupa, MENA ve Avrasya olmak üzere 3 bölgeyi bir araya getireceğini belirten Davis, 'Bu bölgelerin tamamı 1,3 milyar insanı bir araya getirmeye, 25 trilyon dolarlık bir ekonomiyi İstanbul'da mega bölgesel bir toplantıda temsil etmek anlamına geliyor. Bu zirvemizde bütün ülkelerin bir arada cevap araması gereken birbiriyle ilintili fırsatlar ve zorluklar ele alınacak' diye konuştu.

Türkiye'nin bölgesindeki yükselen önemine dikkati çeken Davis, sözlerini şöyle tamamladı:

'İstanbul'da 2012 yılında gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrasında, Dünya Ekonomi Forumu olarak bu yıl üç kıtanın kesiştiği yere; İstanbul'a dönmeye karar verdik. İki yıl önce İstanbul'da yaptığımız toplantıda Türkiye'nin misafirperverliğinden ve İstanbul'dan çok memnun kaldık. Bu yüzden bir kez daha İstanbul gibi canlı bir merkezde yeniden Dünya Ekonomi Forumu'nu düzenlemekten dolayı mutluluk duyuyoruz.'

Milliyet

Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/basbakan...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0