Görüş Bildir
Haberler
Balyoz Avukatları Kılıç'la Görüştü

Balyoz Avukatları Kılıç'la Görüştü

adem kara
08.05.2014 - 14:53

Balyoz Davası avukatları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la görüştü. Avukatlar, yeniden yargılama konusunda hükümetin çalışmasını bekliyor.

Balyoz Davası kapsamında bireysel başvuruda bulunan avukatlar AYM Başkanı Haşim Kılıç ile görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan avukatlar İlkay Sezer, Murat Ergün ve Şule Nazlıoğlu Erol yeniden yargılama ile ilgili paketin süratle devreye sokulmasını istedi.

Yüksek Mahkeme önünde 4 gündür 'Adalet Nöbeti' tutan avukatlardan Şule Nazlıoğlu Erol, “Adalet ve insan hakları vurgusu yapmak için Anayasa Mahkemesi’nin önünü seçtik. Asıl çözüm beklediğimiz yer hükümettir. Yeniden yargılama paketinin süratle devreye sokulması ve cezaevlerinin kapısının açılmasını istiyoruz” dedi.

Avukatlardan İlkay Sezer de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptıkları görüşmede kendilerine söz verildiğini söyledi. Sezer, 'Seçim sonrası açıklanacağı söylenen yeniden yargılama paketinin bir an önce açıklanmasını bekliyoruz.' dedi.

[Osman Baytürk - Al Jazeera]

AYM önünde Balyoz davası sanıklarının aileleri de eyleme destek veriyor.

Haşim Kılıç’ın kendileriyle görüşerek cesaret gösterdiğini dile getiren Avukat Murat Ergün ise görüşmenin faydalı olduğunu söyledi:

“Anayasa Mahkemesi Başkanı medeni bir şekilde konunun taraflarıyla görüşme yapma cesareti göstermiştir. Kumpas mağdurları vardır, yarın kimin başına geleceği belli değildir. Sayın başkana hassasiyetimizi iletme şansı bulduk. Başkanda gerekli hassasiyeti göstereceklerinin cevabını aldık. Bu konuşma sonrası eylememizi ‘adaleti sessizce bekliyoruz’ şeklinde devam ettirme kararı alarak toplantıdan ayrıldık.”

Kılıç: Eylemle ilgili sorun yok

AYM Başkanı Haşim Kılıç, eylemle ilgili 'Saygı duyuyorum' değerlendirmesini yapmıştı. Kılıç kendisiyle görüşen Balyoz Davası avukatlarına da eylemle ilgili bir sorun olmadığını iletti, ancak trafiğin yoğunlaşması nedeniyle mahkeme çalışanlarının sıkıntı yaşadığını söyledi.

Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapan Balyoz avukatları, AYM kararını açıklayana kadar adalet nöbeti tutma kararı almıştı. Avukatların eylemine aileler de destek veriyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/bal...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0