Görüş Bildir
Haberler
Bakan Kılıç'tan E-Bilet Açıklaması

Bakan Kılıç'tan E-Bilet Açıklaması

Ulaş
28.05.2014 - 19:47

Bakan Kılıç'tan E-Bilet Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, e-bilet'te geri adım atlımasının söz konusu olmayacağını açıkladı.

Bakan Çağatay Kılıç, konuk olduğu A Haber canlı yayınında federasyon başkanlarıyla yaptığı toplantıyla ilgili soruları cevapladı. Kılıç, '2012 Londra Olimpiyatları'nda ve Soçi Kış Olimpiyatları'nda istediğimiz başarıyı tam olarak yakalayamadığımız branşlar oldu. Soçi ile ilgili üzüntümü daha önce de belirttim. Federasyon başkanları ile geriye dönük olarak neler yapabiliriz, federasyonlar olimpiyatlarda olsun diğer yarışmalarda olsun farklı branşlarda nasıl daha fazla başarı elde edebiliriz, aktarılan kaynakların daha etkin kullanımı, sporcuların moral motivasyon ve sağlığının korunması için neler yapılabiliriz diye fikir alış verişinde bulunduk' dedi.

'E-BİLET KANUNLA ALINMIŞ BİR KARAR'

Passolig'le (e- bilet) ilgili geri adım atılmasının söz konusu olmadığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:

'Şunu unutmamak gerekir, 'e bilet' kanunla alınmış bir karar. Uygulamada konusunda farklı fikirler var. Önümüzdeki sezon için hazırlıklar başladı. Yaz döneminde bizim de TFF'nin de çalışmaları olacak. TFF ile görüşmelerimde yanlış anlaşılmaları nasıl gideririz noktasında çalışmaları da oldu. Doğru olmayan birçok bilgi paylaşıldı ve maalesef vatandaşlarımız, taraftarlarımız bu yanlış bilgileri aldı. Bunları açığa kavuşturmak ve gerekiyorsa bazı detay değişikliklerin yapılması noktasında çalışmalarımız olacak.'

Sahalarda ve salonlarda şiddete izin verilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, 'Sporda herhangi bir şekilde şiddete izin vermek gibi bir lüksümüz, algımız yok. Stadyumlarda, salonlarda yanlış yapanları ayıklamak lazım. Çalışmalarımız da bu yönde. Vatandaşlarımızın huzurlu bir ortamda sporu takip etmelerini sağlamak istiyoruz. Amacımız bu ortamı bozmaya çalışanları ayıklamak' ifadelerini kullandı.

ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Şiddetin önüne geçmek için yapılan çalışmaların sorulması üzerine Bakan Çağatay Kılıç, 'Yasanın getirdiği cezalar var ve bunlar hafif cezalar değil. Sporcuya, seyirciye şiddet gösteren birinin o alanda yeri yoktur. Bu kabul edilemez bir şey. Şiddeti yapanların bir daha bunu uygulamamaları için adli ve farklı önlemler var. Önümüzdeki yıllarda bunlar yoğun bir şekilde hayata geçecek' cevabını verdi.

Futbolda süren gerilimin önüne geçilmesi için kulüp başkanlarının bir araya getirilmesine dönük bir düşünce var mı şeklindeki soruyu ise Bakan Çağatay Kılıç, 'Sezon henüz bitti. Bazı düşüncelerimiz var. Henüz açıklamak istemediğim bazı düşüncelerimiz var. Bir diyalog ortamının oluşturulması ve yönetici, sorumlu arkadaşların daha koordineli ve daha huzurlu bir ortamda iletişime geçmesi için çalışmalarımız olacak' diye cevapladı.

CEZALAR UYGULANACAK

Bakan Çağatay Kılıç seyircisiz oynama cezalarında kadın ve çocuk taraftarların maçlara alınmasının cezanın uygulanabilirliğiyle ilgili olarak da şöyle konuştu: 'Şahsi kanaatim cezanın uygulanması devreye girdiği zaman, mutlak uygulanması gerektiği şeklinde. Bu noktada bir takım farklı düşünceler var. Bölüm bölüm bazı noktaların, stadyumlarda bazı tribünlerin kapatılması gibi seçeneklerin hepsi masada. Bunların hepsini tartışıp, değerlendireceğiz. Tam incelemelerin ardından ona göre fikirlerimiz paylaşacağız' Spor polisi uygulamasına da temas eden Bakan Çağatay Kılıç, 'Sporda şiddete alışmamız mümkün değildir. Toplum olarak yapmamız lazım bunu. Bizim kültürümüzde böyle bir şey yok. Bunun önüne geçeceğiz. Spor polisi gibi bir şey şu an gündemimizde yok. Kolluk kuvvetlerine ilişkin gelecek sezon nasıl adımlar atılabilir bu konuyu düşünüyoruz' açıklamasında bulundu.

YERLİ SPORCULAR DAHA İYİ YETİŞTİRİLMELİ

TFF'nin yabancı kontenjanı konusunda aldığı karara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

'Ülkemizin sporcularının daha fazla şans bulabilmesi için elimizden geleni yapmak zorundayız. Ben bu konuya bu perspektiften bakıyorum. Şahsi fikrim yerli sporcuların daha iyi yetiştirilmesidir. TFF'nin bir kararı var ve o uygulanacak'

TESİSLERİN YAPIMI SÜRÜYOR

24 yeni stadyum ve devam eden 405 tesisle ilgili son durumu da anlatan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Projelerimizin kimisinin ihalesi yeni bitti, inşaatı devam edenler var. Bu yıl içerisinde ve gelecek yıllarda açacağımız projelerimiz var. Amacımız hızlı ve kaliteli bir şekilde bu tesisleri hizmete sokmak. Hazır olan kapasitemizin kullanımının en üst düzeyde olması için federasyon başkanları ile bugün görüştüm. Eğitim spor ve farklı alanlarda kullanılabilecek yerler bunlar.'

Türkiye'nin 2024 Avrupa Şampiyonası'na adaylığıyla ilgili olarak Bakan Çağatay Kılıç, 'Biz şampiyonanın tamamını düzenleme taraftarıyız. Bir parçası orda, bir parçası başka yerde bir organizasyon yapmak yerine, tamamını kendimiz yapacağımız bir organizasyonun daha doğru olacağını düşünüyorum' dedi.

Kaynak: http://www.dha.com.tr/genclik-ve-spor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0