Görüş Bildir
Haberler
Bakan Çelik: 'Çözüm Sürecine Karşı Bir Suikast Girişimidir'

Bakan Çelik: 'Çözüm Sürecine Karşı Bir Suikast Girişimidir'

Caner
11.04.2015 - 20:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ağrı’daki terör saldırısının, çözüm sürecine karşı bir suikast girişimi olduğunu belirterek, 'Terörü siyasi sektör olarak ele alanlar çözüm sürecinden korkuyor' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Adana'nın İmamoğlu ilçesinde de Ak Parti Adana Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

Burada konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “AK Parti’nin 13 yılda yani 2002 yılında iktidara geldiği seçimden sonra en önemli seçim. Çünkü 12 yıl boyunca Türkiye’de vesayeti tasfiye ettik sizin iradenizi çalmaya çalışanlara sizin sandıkta oyunuzu çalmaya çalışanlara haddini bildirdik. Türkiye’de demokrasiyi tesis ettik. Demokrasi tesis edilince vatandaşlarımızın üzerindeki kimisi dindar olduğu için kimisi Kürt olduğu için kimisi başka bir şey olduğu için Türkiye’nin büyümesindeki engelleri koyarak baskı oluşturanların bütün baskılarını ortadan kaldırdık. Türkiye 12 yıl önce bir tane IMF memurunun getirip de burada açıklayacağı müjdeye muhtaçken şimdi Türkiye şimdi IMF’ye borç veren ülke haline geldi” dedi.

Bakan Çelik, “Şimdi herhangi bir kişiye bir kadına aynı malzemeyi verdiniz yemek yapacak yemeği beceremedi. Yağını koyamadı tuzunu koyamadı suyunu koyamadı birde fazla ateşte tuttu yemeği yaktı şimdi burada suç yemeğin mi yemeği yapanın mı? Burada suç yemeği yapanın ama bir hanıma aynı malzemeyi verdiniz öyle bir yemek yaptı ki tenceredeki yemeği bitirdiniz bir de üstüne parmaklarınızı yemeye başladınız. Burada marifet kimde? Yemeği yapanda İşte aynı bunun gibi marifet Türkiye’yi yöneten kadrolarda. Siz de işi ehline verirseniz yemeği iyi yapar. İşini ehline vermezseniz yemeği yakar onda da yemeğin bir suçu yoktur. Geçmişte Türkiye’yi kötü yönettiler. Bunda Türki’nin kusuru yok sizin kusurunuz yok. Türki’yi yönetemeyenlerin kusuru bu. Şimdi 13 yıl önce siz Türkiye’yi ehil kadrolara emanet ettiniz ve Türkiye iyi yönetiliyor' diye konuştu.

'AĞRI'DAKİ TERÖR SALDIRISI ÇÖZÜM SÜRECİNE KARŞI BİR SUİKAST GİRİŞİMİDİR'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ağrı'daki terör saldırısının, çözüm sürecine karşı bir suikast girişimi olduğunu belirterek, 'Terörü siyasi sektör olarak ele alanlar çözüm sürecinden korkuyor' dedi.

Bakan Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Ağrı Diyadin'deki terör saldırısının, çözüm süreci bu aşamaya gelmişken, çözüm sürecine karşı bir suikast girişimi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bu meseleyi çözüm süreci yoluyla tam anlamıyla çözme iradesi gösteriyorken bu terör saldırısının, terörü bir 'siyasi sektör' olarak sürdürmek isteyenlerin işi olduğunu vurgulayan Çelik şöyle devam etti:

'Terörü siyasi sektör olarak ele alanlar çözüm sürecinden korkuyor. Bunlar ret, inkar ve asimilasyon politikalarının bitirilmiş olmasından dolayı zemin kaybettiklerini düşünüyorlar. Bunlar demokrasinin güçlenmesini kendileri aleyhine bir durum görüyorlar. Çünkü terörü bir siyasi sektör olarak ele alıyorlar. O nedenle Nevruz sonrası girilen iklimde ve seçim öncesinde böyle terör saldırısı olması Türkiye'nin çözüm sürecindeki kazanımlarını hedef almaktadır. Etrafımızdaki coğrafyada darbelerle, baskıyla, terörle sandığı ve oyları etkilemede uzman terör mühendisliği Türkiye'ye etki etmeye çalışıyor. Etrafımızda bu tip girişimlerle ülkelerin demokrasisi sakatlanıyor. Geçmişte Türkiye'de de böyle olurdu. Bu tip kaotik girişimlerle siyasetin demokratik kazanımlardan vazgeçmesi temin edilirdi. Artık bu mühendisliğin nesnesi değil Türkiye. Bir yandan teröre karşı tavizsiz davranarak öbür yandan çözüm sürecini güçlendirerek yoluna dimdik devam ediyor Türkiye. Terörü siyasi sektör olarak ele alanlar, çözüm sürecine sahip çıkılınca terörle mücadele edilmesin ya da terörle mücadele adına çözüm sürecini askıya alınsın isterler.'

Türkiye'nin geçmişte terörle mücadele adına demokrasiyi zayıflatma tuzağına düştüğünü, artık terörle mücadele ile çözüm sürecini birbirinin alternatifi gören bir yaklaşımın olmadığını ifade eden Bakan Çelik, şunları kaydetti:

'Terör Sektörü'nün kurduğu tuzağı gören bir irade var. Hem çözüm süreci güçlendirilecek hem de terörle tavizsiz mücadele edilecek. Demokrasi için ikisi birbirini tamamlayan şeyler.'

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0