Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'den Fezleke Desteği: 'Üzerimize Düşeni Yapacağız'

Bahçeli'den Fezleke Desteği: 'Üzerimize Düşeni Yapacağız'

HDP Eş Başkanlarının da aralarında olduğu 5 milletvekili için hazırlanan 'dokunulmazlık' fezlekeleriyle ilgili hükümete destek geldi. MHP Lideri Devlet Bahçeli 'Fezlekeler Meclis'e gelirse 40 milletvekili ile üzerimize düşeni yapacağız' dedi. Bahçeli, Anayasa Mutabakat Komisyonuna ilişkin ise 'İktidar dahi kalksa, en son masada oturacak olanlar yine o MHP'nin 3 değerli milletvekilleri olacaktır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Parti genel merkezinde düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu'nun açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, Anayasa Mutabakat Komisyonu ilişkin 'AK Parti'nin CHP ile diyalog kurmak suretiyle, onu nazik bir şekilde masaya davet etmesinde yarar görüyoruz. Gelmezse ne yapalım, o zaman bu 4 kişilik masada eksiklikler var demektir. İktidar dahi kalksa, en son masada oturacak olanlar yine o MHP'nin 3 değerli milletvekilleri olacaktır' değerlendirmesinde bulundu.

BahçeliHDP'li milletvekillerinin fezlekeleri konusunda Başbakan Davutoğlu'nun çağrısını nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerine, dokunulmazlığın kaldırılmasının anayasal bir müessese olduğunu söyledi.

Teröristlerle bağdaşık ve barışık bir halde faaliyette bulunanlara yönelik MHP'nin hassasiyetlerinin bilindiğini vurgulayan Bahçeli, 'Bunlarla ilgili fezlekeler gelir, gerekçeler iyi incelenirse bu fezlekeler yoluyla dokunulmazlıkların kaldırılması ve Türk yargısının önüne çıkarılması temel tercihimiz olacaktır.'

'Bu tür faaliyetlere, dün, bugün muhtemelen de gelecek için faaliyet içerisinde bulunacak milletvekilleri var ise objektif tespitlerle Başbakanlık yoluyla TBMM Genel Kurulu'na gelmesi halinde, MHP 40 milletvekili ile üzerine düşeni yapacaktır' ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
13
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkut Keskin

Aha akepenin bastonu konuştu gene.ulan hdpyi tokatlıyacam ayağına sayenizde akepe yıllardır iktidarda

goofy

tüm meclisin dokunulmazlığı kalksa nasıl olur?

Siegmund

Bir siktir git şurdan artik amk bunaği ceset kokuyosun artik