Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'HDP'lilerin Fezlekelerini Meclis'e Göndereceğiz'

Davutoğlu: 'HDP'lilerin Fezlekelerini Meclis'e Göndereceğiz'

İran ziyareti öncesi Ankara'da konuşan Başbakan Davutoğlu, bazı HDP'liler hakkında 'dokunulmazlıkların kaldırılması' istemiyle hazırlanan fezlekeleri Meclis'e göndereceklerini açıkladı. HDP'ye oy verenlere de seslendi, 'Sesinizi yükseltin' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran ziyareti öncesi Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı HDP'liler hakkında 'dokunulmazlıkların kaldırılması' istemiyle hazırlanan fezlekeleri Meclis'e göndereceklerini söyledi. Bunun rutin bir uygulama olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, HDP'ye oy verenlerin de sesini yükseltmesi gerektiğini ifade etti.

Davutoğlu, 'Dokunulmazlıkların kaldırılması siyasi rövanş değildir. Bir partiyi köşeye sıkıştırmak niyetinde de değiliz. Mesele ahlâki, vicdani ve insanidir' dedi. Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

HDP'lilerin dokunulmazlık dosyaları

HDP'lilerin dokunulmazlık dosyaları

Soru: HDP Eş Genel Başkanlarının da olduğu 5 HDP'li için dokunulmazlığın kaldırılması adına fezlekeler Adalet Bakanlığı tarafından Başbakanlığa gönderildi. Nasıl bir yol izleyeceksiniz?

'Dosyalar olgunlaştığında Adalet Bakanlığı Başbakanlığa gönderir, biz de Meclis’e göndeririz. Bu olağanüstü bir işlem değil. Teröre açık destek veren, terör örgütünü kutsayan bir parti ile ilgili görüşlerimi daha önce sundum. Bu mazur görülemez, tahammül de gösterilemez. Meclis'te olmak bir sorumluluktur. Bölge halkına provokasyonlara karşı aldığı tutum için teşekkür ediyorum.'

Soru: Diğer partilerden destek bekleyecek misiniz?

'Doğru bulduğumuz tutumu tek başımıza da sürdürürüz ama bütün partilerin destek vermesi önemli. Kaldı ki bu vekillerin parti içinde de değerlendirilmesi lâzım. Eminin HDP içinde de makûl ve vicdan sahibi vekiller bu tutumlar karşısında tepkilidir. Dünyanın her yerinde bugün terör lanetlendi. HDP’ye oy veren vatandaşlarımız da sesini yükseltmeli. Eski bir müftü HDP’den vekil ve dinen, vicdanen Ankara'daki terör olaylarını tasvip ediyor mu mesela? Çıkıp görüş beyan etsin. Çözüm sürecinde akil insanlar heyetinde olanlar var ve ben bunları şahsen tanıyorum. Vicdanlarını dinlesinler.'

Adalet Bakanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında 'dokunulmazlıkların kaldırılması' talebiyle hazırlanan fezlekeyi, TBMM'ye gönderilmek üzere Başbakanlık'a sunmuştu.

İran'a ziyaret

Başbakan Davutoğlu açıklamalarına, 'Doğu komşumuza, İran'a ikili bir ziyaret için yola çıkıyoruz. Başbakan olarak ilk ziyaretim' sözleriyle başladı.

İran'ın, Türkiye'nin en köklü ilişkilere sahip olduğu dost ve komşu bir ülke olduğunu söyleyen Davutoğlu, 'Son 13 yılda İran ile ilişkilerimizde ne kadar mesafe kat edildiğini herkes bilir' dedi.

'Görüş ayrılıklarının olması doğal'

Davutoğlu, iki ülkenin potansiyellerinin birbirini tamamladığını da belirterek, şunları söyledi:

'Nükleer müzakerelere katkıda bulunduğumuz bir dönemde Brezilya ile ne kadar çaba sarf ettiğimizi herkes bilir. Dost bir ülkenin yaptırımlara maruz kalmaması için çabamız da takdirle takip edildi. Nükleer anlaşma sonrası bu ilk ziyarette ikili ilişkilerin en üst düzeye çıkarılması en önemli konulardan biri.'

'Bölgesel konular da konuşulacak. Suriye ve Irak da bunlar arasında.'

'Görüş ayrılıklarının olması doğaldır. Doğal olmayan iletişimin olmamasıdır. Tarihi ve siyasi geçmişe sahip iki ülke olarak, terörün, mezhep gerilimlerinin tırmandığı bir dönemde en büyük katkıyı biz vereceğiz.'

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
6
6
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cnsfrd

çokta fifi.. o tren çoktan kaçtı. göndersen nolucak artık. sayende adamların Kuzey Irak'tan sonra birde Kuzey Suriye'si oldu. peehhh..

ykpcgln

neee büyüükk bi adımm ne büyükk bi adım (!)

Pasif Kullanıcı

İki yüzlüsünüz. Ne oldu diğer fezlekelere peki? Soy soğana çevir. Sonra karar siyasi değil de. Sorun değil. Demirtaş da diğerleri de yola çıkarken bunu göze... Devamını Gör