Görüş Bildir
Haberler
Bağış'tan Ses Kaydı Açıklaması

Bağış'tan Ses Kaydı Açıklaması

Fatih UZUN
21.03.2014 - 23:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağış'tan Ses Kaydı Açıklaması

Kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtları hakkında açıklama yapan eski bakan Egemen Bağış, telefon kayıtlarının montajla çarpıtıldığını söyledi.

21 Mar 2014 Güncelleme 23:04 TSİ | Konular Türkiye

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hürriyet Gazetesi’nin eski Ankara temsilcisi Metehan Demir ile yaptığı konuşmaların montajla çarpıtılarak servis edildiğini söyledi.

Bağış, yazılı açıklamasında, “Maalesef montaj olduğunu açıkladığımız halde hakkımdaki son ses kaydıyla ilgili halen sistematik bir linç kampanyasına ve itibar cellatlığına maruz bırakılıyorum” dedi.

Bu konuda yasal yollara da başvurduğunu açıklayan Bağış şu ifadeleri kullandı:

“Bir gazeteci ile gazeteci sıfatıyla değil, eski bir arkadaşım olarak yaptığım bir telefon görüşmesinin illegal şekilde dinlenmesi ve montajla çarpıtılarak servis edilmesi dahi son derece çirkindir. Ama en az o kadar çirkin olan şey de bunu doğruymuş gibi kabul edip ciddiye almak ve insanları kamuoyunun vicdanlarında yargılatmaktır. Hiç kimsenin dini değerlerimize, kutsallarımıza hakaret etme haddi olmadığı gibi, bir başkasının imanını sorgulamaya da haddi olamaz.”

Cemaat’e eleştiri

Bağış, açıklamasında Gülen Cemaati’ni de isim vermeden eleştirdi:

“'Kur'an Müslümanlığı diye bir sapıklık çıktı' diyecek kadar sapkınlaşan vaiz lobisi mi milletin imanını ve inancını ölçecek? Peygamber Efendimizi kirli emellerine alet edip tweetlerinizi ikiye katlayın talimatı veren, Efendimizi Miraçtan indirip kamyonet kasasına bindiren çete lideri ve onun tetikçileri mi bizi hesaba çekecek?”

Bağış’ın Twitter’daki açıklaması

Bağış, kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydının 18 Mart’ta yayınlanmasının hemen ardından Twitter’da açıklama yapmıştı:

Demir’in açıklaması

Metehan Demir de 19 Mart’ta “Bu ülkede yıllardır önyargı ve düşmanlığın bitmesi için mücadele veren biri olarak sağduyu ve vicdanlara açıklamamdır” diyerek şu açıklamayı yaptı:

“Beni yıllardır tanıyanlar da bilir ki hayatımda, dinimize ve Kuran’a en ufak bir saygısızlık yapmadım. Haddime de olamaz. Her alanda mağduriyetin giderilmesi için mücadele ettim. Oynanmış da olsa bu kayıtta da bir hakaretin olmadığını göreceksiniz. Aksine, tövbe ifadesi yer alıyor. Tabii ki, bunların hiçbiri benim mizacım için bahane olmaz. Tam dinlemeden eleştirenlerce kullanmadığım ifadeler üzerinden bir infaza maruz kalsam da, iki kişi arasında özel bir konuşmada yine de haddimi aşan ifadeler kullanmış olabilirim. Bu nedenle hassasiyet gösteren herkesi de saygıyla karşılıyorum. Yine de başta beni sevenlerden, güvenenlerden, kendimden, herkesten özür dilerim…”

Demir, Twitter'da da açıklama yapmıştı:

  • aljazeera.com.tr
Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/bagista...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0