Görüş Bildir
Haberler
Bağımlılık mı Sağlık mı? Telefonunuzu Kesinlikle Uzak Tutmanız Gereken 10 Sakıncalı Bölge

Bağımlılık mı Sağlık mı? Telefonunuzu Kesinlikle Uzak Tutmanız Gereken 10 Sakıncalı Bölge

Rinascita
29.12.2017 - 22:06

Günümüzde telefon kullanmayan birini bulmak gerçekten çok zor. Cep telefonu kullanıcılarının sayısı her geçen gün artıyor. Birçoğumuz telefonlarımıza adeta bağımlıyız ve onları her daim yakınımızda tutuyoruz. Gittiğimiz her yere yanımızda götürüyoruz. Duşta ve yatakta bile ayrılamıyoruz. Fakat telefonlarınızı belli yerlerde tutmak sağlığınız açısından tehlikeli olabilir. Bu yerleri sizler için derledik.

Kaynak: http://bloggersarena.com/technology/S...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arka cep

1. Arka cep

Cep telefonlarını pantolonunuzun arka cebinde taşımak elbette çok rahat geliyor. Ama bu durumda belli sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 

  • Cep telefonlarının dokunmatik ekranları yalnızca parmağa tepki vermiyor. Bu sebeple, acil çağrı numaralarını veya hiç tanımadığınız kişileri arama ihtimaliniz var. Acil servislere düşen çağrıların %30'unu kazara yapılan aramalar oluşturuyor. 

  • Sürekli karnınızda ve bacaklarınızda ağrı mı hissediyorsunuz? Bunun da sebebi cep telefonunuzu arka cebinizde taşımanız olabilir. 

  • Cep telefonunuzu kaybetmek, düşürmek veya kırmak daha da kolaydır.

2. Ön cep

2. Ön cep

Erkekler genellikle çanta taşımazlar. Dolayısıyla cep telefonlarını ön cebe koymak daha rahat gelir. Ama bu durum sağlıklarını etkileyebilir. Yapılan çalışmalara göre telefondan yayılan elektromanyetik radyasyon spermin verimini ve miktarını etkileyebilir. Erkeklerin cep telefonunu ön cepte taşıma süresi arttıkça, riskin oranı da artıyor.

3. Sutyen

3. Sutyen

Cep telefonunun kansere sebep olup olmadığıyla ilgili henüz bir fikir birliği bulunmuyor. Ama bazı araştırmacılara göre cep telefonunun sutyende taşınması meme kanseri riskini arttırıyor. Dolayısıyla riski önlemek adına sutyen içinde taşımamak en iyisi.

4. Kalçada

4. Kalçada

Araştırmaya göre cep telefonunu kalçaya yakın taşımak, kalça kemiklerinin zayıflamasına neden oluyor. Dolayısıyla kemiklerinizin sağlığı için cep telefonunuzu çantanızda taşımanız daha iyidir.

5. Cildinize yakın

5. Cildinize yakın

Cep telefonunuzu cildinize yakın tutmayın. Bunu yaptığınız zaman ekrandaki ve tuşlardaki bakteriler yüzünüze geçer ve elektromanyetik radyasyon daha da yakınlaşır. Peki o zaman cep telefonuyla nasıl konuşacağız? Cildinizle cep telefonunuz arasında 0.5-1.5 cm boşluk olacak şekilde hareket etmeniz en sağlıklısı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şarjda

6. Şarjda

Hayır, telefonunuzun şarjını doldurmak sağlığınız açısından zararlı değildir. Ama elektromanyetik radyasyona yakınlaştığınızda tehlikeli hale gelmeye başlar. Bütün gece telefonunuzu şarjda bırakmamalısınız. Çünkü bunu yaptığınızda telefonun batarya ömrünü kısaltırsınız veya var olan bataryanın verimliliğini azaltırsınız.

7. Soğuk yerler

7. Soğuk yerler

Eğer hava soğuksa ve sıcaklık sıfırın altına düştüyse, telefonunuza dikkat edin. Uzun bir süre sokakta veya araba içinde tutmayın. Sıcaklık farkı cihazlar için ciddi manada zararlıdır. Telefonunuzu yeniden sıcak bir bölgeye getirdiğinizde, telefonunun iç sistemine zarar verebilirsiniz. Eğer kışın çok dışarı çıkıyorsanız da, telefonunuzu sürekli ılık tutacak bir kılıf almalısınız.

8. Sıcak yerler

8. Sıcak yerler

Yüksek sıcaklıklar da elektronik cihazlara zararlıdır. Sıcak havada telefonunuzu arabanın içinde veya sahilde bırakmayın. Ayrıca fırına yakın bir bölgede de tutmanız tavsiye ediliyor.

9. Bebek arabası

9. Bebek arabası

Acelesi olan anneler genellikle telefonlarını bebek arabasının içine koyarlar. Bazı araştırmacılar bunun güvensiz olduğunu öne sürdüler. Cep telefonlarının çocuklar üzerindeki etkileri davranış ve dikkat problemlerine neden olabiliyor.

10. Yastığın altında

10. Yastığın altında

Cep telefonunuzu yastığın altında bırakmayın. Peki neden?

  • Gece boyunca gelen bildirimler ekranın yanmasına neden olur. Karanlık içerisinde bir yerden gelen ışık, melatonin üretimini etkiler. Bütün bunlar da bedeni etkileyecek boyutta uyku problemlerine neden olur. 

  • Uzun vadede elektromanyetik radyasyon baş ağrılarına ve baş dönmelerine neden olur. 

  • Telefonların patladığı ve yandığı durumlar oldu. Telefonunuzu yastığın altına koyduğunuz zaman, bunun meydana gelme olasılığını arttırıyorsunuz. Telefon şarj olurken ısı yayar ve ısı da yastığın kumaşının altından geçer. Telefonu şarj olurken kendinizden, yatağınızdan ve başkalarından uzak tutun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
80
45
15
13
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
quiksilver

koyacak yer kalmadı zaten en iyisi kullanmayalım

Hilal Narin

Telefonu buharlaştırın, dumanla iletişime geçin :)