Görüş Bildir
Haberler
Bağdat Caddesi'nin En Lezzetli Ekmekleri

Bağdat Caddesi'nin En Lezzetli Ekmekleri

caddegezgini.com
11.02.2015 - 22:16 Son Güncelleme: 11.02.2015 - 22:30

'Food In Life' dergisi, sofraların olmazsa olması ekmek için özel bir dosya hazırlamış. Çok eski tarihlerden beri mutfaklarda yer alan ve her kültürde yeri olan ekmeği en iyi yapan yerleri listelemiş. Biz de Bağdat Caddesi üzerindeki fırınları sizin için derledik.

Taze, günlük ekmeğiniz Le Pain Quatidien’den (Suadiye)

Le Pain Quotidien’in hikâyesi Belçikalı şef Alain Coumont’un, iyi ekmeği yapabilmek için 1990 yılında Brüksel’de açtığı küçük bir fırın ile başlıyor. Fransızca’da “taze, günlük ekmek” anlamına gelen “Le Pain Quatidien” bugün dünyada 146, İstanbul’da ise 5 mağaza ile hizmet veriyor. 5 tahıllı ekmekleri, bagetleri, üzümlü flute’leri ile Fransız ekmeğini sevenler için harika bir seçenek.

İstanbul’un içinde ufak bir Paris kaçamağı: Petit Pain (Bağdat Caddesi)

Fransızca’da “küçük ekmek” anlamına gelen Petit Pain, 2008 yılında Tolga ve Mithat Bilgiç kardeşler tarafından İstanbul’da kuruldu. Sade, burgulu, haşhaşlı, zeytinli bagetler, francala, panini, mısır ekmeği, focaccia, özel çorba ekmeği, köy ekmeği, zeytinli chiabatta gibi geniş bir ekmek çeşitliliğine sahip olan Petit Pain, mutlu eden tatlı ürünleriyle de dikkatinizi çekebilir.

Tüylüoğlu, her sabah güne lezzet katıyor (Erenköy)

Erenköy’de bulunan Tüylüoğlu Fırını kokusu ile insanları içeri davet ediyor. Fırın; ekmek, galeta, kurabiye, börek, açma ve yaş pasta çeşitleri ile karşı konulmaz tatlarını ziyaretçileriyle paylaşıyor. Haşhaşlı çöreği, ay çekirdekli galetası, odun fırının da pişen simitleri ile fark yaratan Tüylüoğlu Fırını, ekşi maya ile yapılan Osmanlı Ekmeği ile kendinden söz ettiriyor.

foodinlife.com.tr

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın