Görüş Bildir
Haberler
Bağdat Caddesi’nde Kentsel Dönüşüm Yapan Firmalar ve Projeler

Bağdat Caddesi’nde Kentsel Dönüşüm Yapan Firmalar ve Projeler

caddegezgini.com
11.02.2015 - 21:42 Son Güncelleme: 11.02.2015 - 22:46

Bağdat Caddesi'nde Kentsel Dönüşüm Yapan Firmalar Ve Projeler

Şantiyeye dönen Bağdat Caddesi ‘nde son 3 yılda toplam 690 bina yıkıldı. Bağdat Caddesi üzerindeki binalarda 4 kat sınırı sebebiyle yüksek binalar sahil kesimlerinde dikiliyor. Cadde üzerindeki projelerde mal sahipleriyle müteahhitler dükkan karşılığı el sıkışıyorlar. 

Bağdat Caddesi’nde 100 metrakarelik bir dükkanın aylık ortalama kira geliri 50 bin dolar civarında. Dükkansız binalarda ise ev sahiplerine 2 daire veriliyor.

Bağdat Caddesi ‘nin eski emlakçılarından Onur Güner: “ Bağdat Caddesi’ndeki en eski ve küçük daireler 1 milyondan alıcı bulmaya başladı. ” diyor. Ayrıca Bağdat Caddesi’nde en yüksek ciroyu cafeler, güzellik merkezleri ve kıyafet mağazaları yapıyor.

Kaynak: http://caddegezgini.com/bagdat-caddes...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm yapan firmalardan biri olan Kavan Yapı , Bağdat Caddesi, Suadiye, Erenköy, Fenerbahçe, Şaşkınbakkal ve Bostancı’da toplam 400 daire yapmayı planlıyor. 4 binayı yıkmaya başlayan Kavan Yapı ,kat maliklerine aylık kiralarını da ödüyor. Kavan Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şemsettin Kavan, “ Bağdat Caddesi’nde bir daire denizi net görüyorsa ve 250 metrekare ise yaklaşık 2-2,5 milyon dolara bir satış bedeli var. ” diyor.

Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm yapan firmalardan olan ve Kentpark Gayrimenkul-Akfen Yapı ortaklığıyla yapılan Sunsetpark Caddebostan projesinin en önemli özelliği “İlk yeşil kentsel yenileme projesi” olması. Çevre dostu bina özellikli bir proje olan Sunsetpark Caddebostan’da 35 daire – 3 dükkan yer alıyor ve fiyatlar 652 bin 500 liradan başlıyor.

Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm yapan firmalardan Sapa İnşaat , detayları çok belli olmasa da Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüme başlayan firmalardan. Web sitelerinde Uğur Apartmanı sakinleri ile anlaştıklarını ve yıkım için tahliyenin başladığını duyurdu.

Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm yapan firmalardan bir diğeri olan Akbey İnşaat , Bağdat Caddesi’nde yılda en az 10 proje yapacağını duyurdu.

Bağdat Caddesi’nin mimarı olarak da anılan ve 50 yıldan bu yana Cadde’de projeler üreten Selimoğlu Group , Feneryolu Rezidans, Göztepe Yörük Apartmanı ve Kalamış Marina’daki Marina Palace ile kentsel dönüşüme devam eden firmalardan.

Akiş GYO , Bağdat Caddesi’nin ikon binalarından Uşaklıgil Apartmanı’nı 6.000.000 USD karşılığı satın aldı.

Çeliker İnşaat , Bağdat Caddesi Kentsel Dönüşümü hareketine katılan firmalardan oldu. Firmanın Erenköy’de Saide Apartmanı, Suadiye’de Selçuk Apartmanı, Caddebostan’de Menekşe Apartmanı ve Ataman Aaprtmanı olmak üzere Cadde üzerinde toplam 4 projesi devam ediyor. Projeler en erken 2015 Haziran ayında tamamlanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kentsel dönüşüm projeleriyle gündeme gelen Koç Yapı A.Ş . Bağdat Cadesi’nde bir projeyi yürütüyor. Çiftehavuzlarda yer alan “Çiftehavuzlar Flats” projesinde 10 katlı bir bina dikilecek ve daireler 145 metrekare olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın