Görüş Bildir
Haberler
Bacak Kasından Yapılan Ameliyatla Horlamaya Son

Bacak Kasından Yapılan Ameliyatla Horlamaya Son

Melda Köksal
16.06.2014 - 10:59 Son Güncelleme: 16.06.2014 - 12:39

Hafif ve orta dereceli horlama ve apne (uykuda soluk kesilmesi) probleminin cerrahisinde bacak kasları kılıfı kullanılmaya başlandı. Tıp terminolojisinde fasya lata olarak bilinen dış yan uyluk kaslarının üzerindeki kılıftan alınan şerit sayesinde, horlama ve uyku apnesine neden olan dil kökü asılıyor.

Horlama ve apneye yol açan sorunlardan biri de dil kökündeki sarkmalar. Sarkarak uykuda solunum yolunu tıkayan dil kökünü çekme ameliyatlarına bir yenisi eklendi. Dünyada birkaç merkezde yapılan bizde ise ilk kez denenen yöntemde, fasyalata denilen, dizin üstündeki kasları saran kılıftan alınan 0,5 sanimetre eni, 20 sanimetre boyundaki doku parçası kullanılmaya başlandı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Murat Karaman, 1’inci Soluksuz Senfoni Horlama ve Obstrüktif Uyku Apnesi Kongresi’nde de sunduğu ameliyatı ilk kez 35 yaşındaki Fatih Karayılan’a uyguladı. Hastanın çene altından girerek dil köküne ulaştı. Kökü, içinden bir ip gibi geçirdiği kas kılıfıyla çene ucuna doğru çekerek asmayı başardı.

haber kaynağı:  365haber.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın