Görüş Bildir
Haberler
Babasına Bombalı Paket Götüren Zanlı Tutuklandı: 'Bir Çığlık Atma Evresindeydim'

Babasına Bombalı Paket Götüren Zanlı Tutuklandı: 'Bir Çığlık Atma Evresindeydim'

İstanbul Maltepe'de bir firmaya gönderilen paketin açılmasıyla yaşanan patlamaya ilişkin gözaltına alınan şirket sahibinin oğlu Ali Can Kurdaş tutuklandı. Kurdaş'ın savcılık ifadesinde babasının ilgisizliği nedeniyle eylemi gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Genç mühendisin bombayı internetten yararlanarak aldığı kimyasallarla kendisinin yaptığı ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Ali Can Kurdaş, nöbetçi savcılıkta ifade verdi.

Babasının ilgisizliği nedeniyle yapmış

Babasının ilgisizliği nedeniyle yapmış

Ali Can Kurdaş'ın da babası gibi mühendis olduğu öğrenilmişti

Kurdaş'ın ifadesinde, babasının ilgisizliği, sevgisizliği nedeniyle eylemi gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. 

Üniversiteyi il dışında okuduktan sonra babasının yanına döndüğünü söylediği öğrenilen Ali Can Kurdaş'ın, 'Bir çığlık atma evresindeydim böyle bir şey yaptım. pişmanım' dediği kaydedildi.

Kurdaş'ın ayrıca anne ve babasının geçimsizlik nedeniyle 8 yıl önce boşandıklarını söylediği öğrenildi.

Tutuklandı

Savcılık, ifadesini aldığı genç mühendisi 'tasarlayarak bombalamak suretiyle yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Kurdaş mahkemece tutuklandı.

Babası ile birlikte 2 çalışan yaralanmıştı

Babası ile birlikte 2 çalışan yaralanmıştı

Kurye kılığına giren Ali Can Kurdaş kameralara böyle yakalanmıştı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde bir hafta önce meydana gelen olayda, 4 katlı binadaki elektrik ve mühendislik firmasına kargoyla gönderilen bir paketin şirket çalışanlarınca açılmasının ardından meydana gelen patlamada, şirket sahibi Osman Özdemir Kurdaş ile 2 çalışan yaralanmış, Kurdaş'ın oğlu şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştı.

Alican Kurdaş, gözaltına alındığında saldırıyla bir bağlantısının olmadığını öne sürmüş, kamera görüntülerinin kendisine gösterilmesinin ardından saldırıyı itiraf etmek zorunda kalmıştı.

Bomba yapmayı internetten öğrenmiş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Şüpheli şahıs ile yapılan görüşmede; babası ile ilişkilerinin uzun zamandır bozuk olduğu, bu sebepten babasına zarar vermek istediği, bilgisayar mühendisi olmasından dolayı internet ortamından faydalanmak suretiyle dışarıdan temin ettiği kimyasal maddeleri birleştirerek bomba düzeneği yaptığını, bu bomba düzeneğini hediye paketi şeklinde kendisini gizleyerek kurye kılığında, babasının ortağı olduğu ve kendisinin de çalıştığı şirkete babasına verilmek üzere bıraktığını itiraf etmiştir” denilmişti.

Olayda ağır yaralanan baba Osman Özdemir Kurdaş'ın, eski Maliye Bakanı ve ODTÜ'nün ilk rektörlerinden Kemal Kurdaş'ın oğlu olduğu öğrenilmişti. Kurdaş, patlamada kolu ve bacağından ağır yaralanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hv.p.cvs.

seslensen yeterdi çığlığa ne gerek var ak.

Vertenyan

Vay babayn kemiğine yav

Ercan

sen olayı tasarla uygula ve adam yarala sonra pişmanım...yok öyle pişmanlık birader cezanı çekeceksin...artiste bak bide çığlık atma evresindeymiş hassiktir ... Devamını Gör

Murat Delen

kendi mühendis olmuş mesleği var ama sıkıntı rahatlıktan mı nedir ?, biz 10 yaşında sporu bıraktım özgüvensizlikten,bari iki golle köşeyi dönen topçu olurduk... Devamını Gör