Görüş Bildir
Haberler
Genç Mühendis Babasına Bombalı Paket Gönderdiğini İtiraf Etti

Genç Mühendis Babasına Bombalı Paket Gönderdiğini İtiraf Etti

Onedio Medya
14.11.2016 - 14:05 Son Güncelleme: 15.11.2016 - 12:54

İstanbul Maltepe'de pazartesi günü bir elektronik firmasına kurye ile gelen paket infilak etmiş patlamada 3 kişi yaralanmıştı. Yaralanan kişilerden birinin eski ODTÜ Rektörü ve Maliye Bakanı Kemal Kurdaş'ın oğlu Osman Kurdaş olduğu anlaşılmış ve bombalı paketi gönderdiği iddiasıyla Osman Kurdaş'ın oğlu Ali Can Kurdaş gözaltına alınmıştı. Kurdaş bu akşam saatlerinde sorgusunda saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etti. Şüphelinin, bombalı saldırıyı 'Çocukluğunda yaşadıklarıyla alakalı' olarak yaptığını söylediği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maltepe'de bir iş yerinde Pazartesi günü bombalı saldırıda 1'i ağır 3 kişinin yaralandığı olayla ilgili şirket ortağının gözaltına alınan mühendis oğlu saldırıyı yaptığını itiraf etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kameralarını toplayarak görüntülerinden bombalı paketi bırakan kuryenin, saldırıda yaralanan O.K.'nın oyun yazılımı yapan mühendis oğlu A.C.K. olduğunu belirleyerek pazartesi günü kısa sürede gözaltına almıştı.

Olay gününe ilişkin görüntüler izlettirildi

Yaklaşık 3 gündür Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde polis ekipleriyle bomba ve patlama hakkında konuşmayan A.C.K.'ya olay gününe ait güvenlik kamer görüntüleri izlettirildi. A.C.K.'nın ilk başta, olay gününe ilişkin toplanan güvenlik kameralarındaki kişinin kendisinin olmadığını söyledi.

Bombalı paketi gönderdiğini itiraf etti

Bombalı paketi gönderdiğini itiraf etti

Şüpheli A.C.K.'nın kullandığı taksilerden alınan parmak izleri İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nde incelendi. Taksilerden alınan parmak izleriyle A.C.K.'nın parmak izleri eşleşti.

'Çocukluğumda yaşadıklarımla alakalı'

Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nden gelen parmak izi eşleşmesi sonrası tekrar A.C.K.'ya güvenlik kameraları ve parmak izi eşleşmesi sunulunca akşam saatlerinde TEM ekiplerine çözüldüğü ve sözlü olarak patlayıcıyı hazırlayarak saldırıyı yaptığını itiraf ettiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlama, Zümrütevler Mahallesinde 4 katlı binadaki elektrik ve mühendislik firmasına kargoyla geldiği öne sürülen bir paketin şirket çalışanlarınca açılmasının ardından meydan geldi. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olayda yaralanan 3 kişi, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmıştı.

Yaralananlar arasında şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Özdemir Kurdaş'ın da bulunduğu belirtilmişti.

Olay yerinden görüntüler

El yapımı patlayıcı 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yaralılar çevre hastanelere kaldırılırken, polis ekipleri ise patlama ile ilgili inceleme başlattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonunda, patlayan kargo paketinin içinde düzenekli EYP olduğu belirlenmişti

Eski bakanın oğlu ağır yaralı

Eski bakanın oğlu ağır yaralı

Genel Sistem Dizayn (GSD) isimli şirkete meydana patlamada yaralanan Genel Müdür Osman Özdemir Kurdaş'ın eski Maliye Bakanı ve ODTÜ'nün ilk rektörlerinden Kemal Kurdaş'ın oğlu olduğu ortaya çıkmıştı.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paketi taşıyan kurye kamerada

Paketi taşıyan kurye kamerada

Patlamaya neden olan paketi taşıyan kargo görevlisi, güvenlik kameralarına yansımıştı. 

Görüntülerde, sokağa gelen kargo görevlisinin adrese baktığı ve elinde siyah bir poşet olduğu görülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
layd hamdiye

evlat büyüt oda seni öldürmeye kalksın.. ne günlere kaldık..

raheanne

Gün geçmiyor ki ülkem de yeni bir çılgınlık yaşanmasın. Ulan bizde çok şey yaşadık çocukluğumuz da, biz napalım ?

Çocuk artık ne yaşamışsa, neler yaşatılmışsa, bu duruma nasıl gelinmişse derinlemesine incelenmeli. Okullar da okutulmalı .