Görüş Bildir
Haberler
Aziz Kocaoğlu: 'Vali, AKP İl Başkanı Gibi Çalışıyor'

Aziz Kocaoğlu: 'Vali, AKP İl Başkanı Gibi Çalışıyor'

Güneş Demir
13.03.2014 - 14:54 Son Güncelleme: 13.03.2014 - 14:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aziz Kocaoğlu: 'Vali, AKP İl Başkanı Gibi Çalışıyor'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Habertürk Televizyonu'nda canlı yayınlanan Teke Tek programında Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Başkan Kocaoğlu programda, Gezi eylemleri sırasında başından gaz kapsülüyle vurularak yaralanan ve 269 günlük mücadelenin ardından yaşamını kaybeden Berkin Elvan için düzenlenen eylemlere yönelik polis müdahalesini eleştirdi. Eylemlere müdahale edilmemiş olması halinde ortaya çıkan manzaraların yaşanmayacağını ifade eden Başkan Kocaoğlu, 'İzmirli duyarlılık göstererek Berkin Elvan'ı anmak istedi. Oraya çocukları ile gelenler, yaşlılar vardı. Eğer polis müdahale etmeseydi hiçbir şey yaşanmayacaktı. Yine bugün de insanlar belediye önünde saygı duruşunda bulunurken müdahale oldu. Kimse bir şey yapmadan TOMA su sıkmaya başladı. Topluluğa şiddet uygulandı. Bu caydırma, yıpratma ve vatandaşı evine kapatmadır' dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşanan son gelişmelerin ardından TOMA'lara su verilmesi konusunda da 'Polise su da, otobüs de vermiyoruz. Kendi otobüsleri var. Çevik kuvvet otobüsleri ile taşıyabilirler. Belediyenin malı da sonuçta milletin ve devletin malıdır ama hiçbir şey olmadığı halde saldırmak, püskürtmek için yapılan bu operasyona belediyenin imkanları ile alet olması söz konusu değildir' diye konuştu. 

VALİ'YE SERT SÖZLER 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak'ın yaşanan toplumsal olaylardaki olumsuz tavrının yanı sıra, geldiği günden bu yana tutum ve davranışlarıyla tepki çektiğini önesürdü, şunları söyledi, 

'Eskiden devletin valisi vardı, sonra hükümetin valisi oldu. Şimdi de AKP adayının valisi olundu. Vali'nin İzmir ile ilgilendiğini, iş yaptığını görmedik. Geceleri 'tweet atıp', Sayın Bakan'ın bacanağının arandığı Liman Operasyonu'nda polise 'savcının dediğini yapmayın' diyen birisi. Biz bunlara alışkın değiliz. Ülke zor durumdan geçiyor. Benim dönemimde çalıştığım dördüncü vali. İlk kez böyle bir durumla karşılaştık. İzmir'de 'bu Vali'nin davranışlarını doğru buluyorum' diyen kentin kanaat önderlerinden birisine rastlamadım. Vali bütün erki bize karşı ve iktidarın lehine kullanıyor. Bugün ana caddelerde 3-4 sıra araç park edilmesine rağmen İzmir'de trafik polisi göremezsiniz. Vali Bey çok tarafgir. Biz önceki valiler ile abi-kardeş gibi çalıştık. Sayın Vali art niyetle sürece bakıyor. Uygulamaları da öyle. 30 Mart seçimlerinden sonra kendisinin burada kalacağını sanmıyorum. İzmir'de AKP'nin il başkanı pasif durumda. Vali onun yerine görev yapıyor. İkisinden biri fazla. Adını il başkanı koysunlar Vali iki işi birlikte yapsın' dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP adayı Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde İzmir'e yaptığı hizmetlerin son derece sınırlı olduğunu belirtti. Hükümetin ise İzmir'in gelişmesine katkı koymadığı gibi dışlayan ve köşeye sıkıştırmak için çabalayan bir tutum içinde olduğunu söyleyen Kocaoğlu, 'Merkezi hükümetin İzmir'den hoşlanmadığı doğru ama Belediye'nin kenti büyütemediği doğru değil. İzmir gelişiyor. Eksiklerini de hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Biz İzmir'de hep birlikte, barış içinde, kızlı erkekli, Türkiye 'nin, dünyanın neresinden gelirse gelsin hiç önemli değil, uyum içinde yaşıyoruz. İzmirliyi kendi kendine bırakırlarsa her türlü problemini çözer' dedi.

 (dha)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0