Görüş Bildir
Haberler
Ayakkabı Sektörünün Köklü Firması Kemal Tanca Konkordato Başvurusu Yaptı

Ayakkabı Sektörünün Köklü Firması Kemal Tanca Konkordato Başvurusu Yaptı

1950 yılında kurulan ve Türkiye'de ayakkabı sektöründe en büyük mağaza zincirine sahip olan Kemal Tanca konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, firmanın mali tablosunu incelemek üzere bilirkişiden rapor istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sözcü'den Ümit Türk'ün aktardığı bilgiye göre, Türkiye’de 150’ye yakın mağazası bulunan Kemal Tanca markası da konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. Markanın sahibi Tamer Tanca, avukatı aracılığıyla İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato talebinde bulundu.

Bilirkişi raporu doğrultusunda karar verilecek

Bilirkişi raporu doğrultusunda karar verilecek

Dün talebi değerlendiren mahkeme, başvuru tarihinden itibaren 90 günlük süreyi aşıp aşmadığı, ibraz edilen mali tablo ve belgelerin mevzuat hükümlerine uygun şekilde düzenlenip düzenlenmediği ve konkordato talep eden davacıların (markanın) borçlu olduğu kişilerin sayısı ile konkordatoya tabi borç miktarının tespiti konularında dosya üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.

Mahkeme geçici konkordato talebinin en kısa sürede değerlendirilip sonuçlanması için bilirkişiye bir günlük süre içinde ön rapor tanzim etmesine, gelen rapor doğrultusunda da konkordato için geçici mühlet verilip verilmeyeceğine karar verdi.

130 mağazası var

130 mağazası var
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Türkiye'deki 130 mağazasının tamamı kendisine ait olan Kemal Tanca ürünlerinin %90'ını yurt içinde üretilirken %10'luk kısmını ise İtalya, Fransa ve İspanya'dan ithal ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
93
15
13
11
8
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tunç Gözden

gecin bu iflas ayaklarini kardesim. Bu kanun ilk ciktiginda soyledim. hukumet kendi tarafindaki sirketleri vergi yukunden, calisanlarin tazminatinin yukunden... Devamını Gör

huseyinoner

50 liraya ayakkabı yaptırıp 250 liraya satarken şirketi batırmak da büyük başarı aslında

ufukdiyoki

Piyasa artık 1'e ürettirip 10'a satmayı kaldırmıyor. Doğal bir süreç.