Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'daki Sığınmacılar Yunanistan'a Geri Gönderiliyor

Avrupa'daki Sığınmacılar Yunanistan'a Geri Gönderiliyor

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd, 'Sığınmacılar, Balkan güzergâhındaki Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Makedonya'dan Yunanistan'a doğru sınır dışı ediliyor' dedi. Zeyd, '5 Avrupa ülkesi arasındaki bu sıra dışı anlaşma, ülkelerin insan hakları yükümlülükleriyle bağdaşmıyor' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad Hüseyin, beş Avrupa ülkesinin sığınmacılar konusunda aldığı güvenlik tedbirlerinden ciddi endişe duyduğunu, insan haklarının ihlâl edilerek sığınmacı krizini derinleştirdiğini ve bu ülkelerin sığınmacıları sınır dışı etmekte olduğunu söyledi.

BM'den yapılan yazılı açıklamada Zeyd, 'Sığınmacılar, Balkan güzergahında bulunan Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Makedonya'dan Yunanistan'a doğru sınır dışı ediliyor' bilgisini verdi.

Beş Avrupa ülkesinin geçen hafta sığınmacıların kabulü konusunda aldığı önlemlerin ciddi insan hakları sorunları oluşturduğunu ifade eden ve yüzlerce Afgan sığınmacının Makedonya-Sırbistan sınırında 5 günü aşkın süredir bekletildiğini kaydeden Zeyd, 'Beş Avrupa ülkesi arasındaki bu sıra dışı anlaşma, ülkelerin insan hakları yükümlülükleriyle bağdaşmıyor' uyarısını yaptı.

Yunanistan Viyana büyükelçisini çekti

Yunanistan Viyana büyükelçisini çekti

Avusturya'nın 8 Balkan ülkesi ile yaptığı toplantıya Yunanistan'ı davet etmemesinin ardından Atina'nın verdiği 'protesto notası' bir adım öteye taşındı. Bu defa Atina, Viyana büyükelçisini geri çekti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'İki ülke halkları arasındaki dostane ilişkilerin korunması amacıyla Yunanistan'ın Viyana Büyükelçisi Aliferi, istişarelerde bulunmak üzere davet edildi' ifadelerine yer verildi. 

AB'nin büyük sorunlarının ne 19. yüzyıla dayanan bir anlayış ne de polis müdürlerinin önerilerine göre karar veren devlet başkanları tarafından çözülemeyeceği eleştirisinin yapıldığı açıklamada, 'Mülteci sorununun çözümünde tek taraflı girişimler ve AB üyesi ülkeler tarafından uluslararası hukuk ve Avrupa müktesebatı ihlalleri, Avrupa'nın entegrasyon süreci ile temellerini sarsabilir' uyarısında bulunuldu.

Uluslararası Göç Örgütü, bu yıl Avrupa'ya deniz yoluyla ulaşan sığınmacı sayısının 110 bini aştığını ve bunların 102 bininin Yunanistan üzerinden giriş yaptığı açıklamıştı. Geçen yıl Avrupa'ya deniz yoluyla 1 milyon 11 bin sığınmacı ulaşmıştı.

'Mülteci ve göçmen kriziyle mücadele sorumluğu sadece bir ülkeye (Yunanistan) yüklenemez' diyen Yunan Dışişleri Bakanlığı, bu karmaşık sorun ile sonuç alıcı mücadelenin dayanışma ilkeleri ve yükün adil bir şekilde dağıtılması ile mümkün olacağına dikkat çekti. Yunanistan'ın bu yönde çalıştığı kaydedildi.

AA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
5
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nebusimdi

Avrupalı olmayanlar insan olmadığı için onların insan hakkı yok.

Alican Guler

dimi onca yil calip cirpip kurduklari duzene insan almak istesinler haklisin

Hell Braze

Araplar altın lamborghinilerine binmek yerine suriyelilere sahip çıksınlar bizde maddi güç yok avrupada istek yok e araplar ne güne duruyor?