Görüş Bildir
Haberler
Ataköy'ün Deprem Toplanma Alanı Külliye Oluyor

Ataköy'ün Deprem Toplanma Alanı Külliye Oluyor

adem kara
18.06.2014 - 14:57

Ataköy 7-8 kısımdaki Orman Yolu, 'cami' yapılacak denilerek imara açıldı. Proje, Kuran kursu, lojman ve yatakhaneleriyle külliye halini aldı. Külliye projesi tamamlandığında Ataköy'ün deprem sonrası toplanma alanı ilan edilen bölgede hemen hemen hiç yeşil alan kalmayacak.

Ataköy 7-8 kısımda Orman Yolu’nun ‘külliye’ yapılma gerekçesiyle imara açılması üzerine mahallelilerin iki aydır verdiği mücadele devam ediyor. Eğer arazi imara açılırsa Ataköylülerin deprem sonrası toplanma alanı da yok olmuş olacak.

1999 Marmara Depremi sonrasında deprem toplanma alanı ilan edilen ve bölgedeki en büyük yeşil alan olan Ataköy 7-8. kısımdaki Orman Yolu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılında 1/5000 Nazım İmar Planı’nda yaptığı plan tadilatı ile imara açıldı. Daha sonra bölgede külliye yapılması için bir imar projesi hazırlandı. Projeye göre 257 ada, 51. Parsel üzerindeki Orman Yolu’nda bulunan 100 ağaç kesildikten sonra alanda cami ve Kuran kursundan oluşan bir külliye yapılacak.

İmar sonrasında 4 bin 80 metrekarelik Orman Yolu’nun çok az bir kısmı yeşil alan olarak kalacak. Tamamı imara açılacak olan alanın 2 bin 925 metrekaresi yatakhane, 311 metrekaresi ise lojman ve oturma alanı olacak. Projeye göre külliyenin içinde 28 adet yatakhane, bir lojman ve 28 araçlık otopark da yer alacak. Projeye tepkili olan Bakırköy Halk Meclisi üyeleri Orman Yolu’nun botanik park olmasını istiyor.

Cami projesi adı altında bölgede yurt yapıldığını söyleyen Mimarlar Odası İstanbul Büyükken Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ali Hacıalioğlu inşaat ruhsatının plan tadilatlarına aykırı olduğunu belirtti:

‘’Bakırköy Belediyesi’nin verdiği inşaat ruhsatına göre Orman Yolu’nda cami ve külliye yapılmaktadır. Ancak nazım imar planları ile uygulama planlarını incelediğimizde Orman Yolu’nda sadece cami olduğunu görüyoruz. Yani projede külliye yok, ama inşaat ruhsatında var. Mimari projede cami binanın bir eklentisi gibi duruyor. Bu durum inşaat ruhsatının yapılan plan tadilatına hukuken aykırı olduğunu gösteriyor. Ayrıca iskanı tamamlanmış bir bölgede plan tadilatı yapılacaksa bölge halkına danışılmalı. Ancak kimseye danışılmadı. Bu durum planlama ilke ve esaslarına aykırıdır. Sonuç olarak park, yeşil alan ve toplanma yerleri gibi alanların her ne sebeple olursa olsun imara açılması doğru değildir.’’

Yeşil Gazete, yaklaşık iki ay önce Bakırköy Halk Meclisi’nin başlattığı kamusal alan mücadelesini şöyle aktarmıştı.

İdris Emen | Radikal/ Yeşil Gazete

Kaynak: http://yesilgazete.org/blog/2014/06/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0