Görüş Bildir
Haberler
Askerlik Kanunu Meclis'te Görüşülecek

Askerlik Kanunu Meclis'te Görüşülecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bu hafta, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen 21 maddelik 'Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' görüşülecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tasarı ile 'Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan alınan 6 bin Euro'luk askerlik bedelinin bin Euro'ya düşürülmesi, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının vatandaşlara dağıtımına başlanması, Nüfus cüzdanı ibaresi kimlik kartı şeklinde değiştirilmesi, Aile kütüklerinde yer alacak bilgilere biyometrik veri ilave edilmesi, Maden Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri Kanunu ile 5510 sayılı Kanunu' gibi kanunlarda düzenlemeler yapıyor. Ayrıca Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin Sayıştay tarafından denetlenme esaslarının belirlenmesine ilişkin hususları da düzenliyor.

Kimliklere ödenecek ücretler

Kimliklere ödenecek ücretler

Tasarının kanunlaşmasıyla birlikte nüfus cüzdanları için 8 lira, kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için 15 lira, değiştirme sebebiyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için 15 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için 50 lira alınacak.

Milli Savunma Komisyonunda, 'Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' ele alınacak. Çocuğu olan memur anne veya babaya, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışma imkanı getiren tasarı, muhtarların maaşlarını da 1300 liraya yükseltiyor. Emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden esnafın, emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisi de ortadan kalkacak.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ise basına kapalı çalışmalarına devam edecek. Anayasa Komisyonunda ise 2011-2013 yılları arasında görev yapan Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının değerlendirilmesine dair sunum yapılacak.

Meclis hareketlenecek

Meclis hareketlenecek

Çevre Komisyonunda da çeşitli uluslararası anlaşmalara ilişkin kanun tasarıları ile 'Yasa Dışı, Kayıt Dışı ve Düzenlenmemiş Balıkçılığı Önleme, Caydırma ve Ortadan Kaldırmaya Yönelik Liman Devleti Tedbirlerine Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı' görüşülecek.

Salı günü, Meclis'te grup toplantıları yapılacak. Liderler, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklar. Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri, Meclis'te bazı temaslarda bulunacaklar.

Ayrıca, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu için liderlere gönderdiği mektuplara, partilerin cevap vermesi bekleniyor. Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, komisyon için üç isim bildirecek.

CİHAN

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
9
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sadysady

Evet sanırım artık zamanı geldi.Ses çıkarıyorum.Barıştan yana tarafım.Öncelikle İnsanların ölmediği bir Ülke talep ediyorum.Sonra yeni bir Dünya talep edeceğim.