Görüş Bildir
Haberler
Arjantin'i Robben Korkusu Sardı

Arjantin'i Robben Korkusu Sardı

Arjantin'i Robben Korkusu Sardı

Almanya'nın Dünya Kupası yarı final maçında Brezilya'ya 7-1'lik hezimet yaşatması kupanın diğer yarı finalistlerinin önüne de bir korku duvarı örmeye yetti. Bugün yapılacak Arjantin - Hollanda maçının galibinin Almanya karşısına çıkması için kendisini iyice motive etmesi gerekecek. Almanya hayaleti kendilerini ne kadar tedirgin etse de her iki takım da ilk önce yarı finali geçme derdinde. Olası Almanya finali karşısında 2010'daki 4-0'lık yenilginin moral bozucu ve kamçılayıcı olacağı yönünde Arjantin medyası ikiye bölünmüş durumda.

Arjantin 24 sene sonra yeniden yarı final oynayacak. Şimdiye kadar oynadığı bütün maçlardan galip ayrılan tangocular yarı finali de kazanırlarsa yenilgisiz ve berabere kalmadan finale yükselmiş olacak.

Arjantin'in kadrosunda ise bir üzücü, bir de sevindirici haber var. Belçika maçında sakatlanan Di Maria, Sabella'nın listesinde yer alamazken, Agüero nihayet bugün Messi'nin yanında olabilecek.

Birinci turu rahat geçen Hollanda, ikinci turda karşılaştığı Meksika karşısında zorlanmış, Robben'in artistik düşüşü sayesinde 2-1'lik bir galibiyetle çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde Kosta Rika'yı ancak penaltılarla geçebilen Van Gaal'in zayıf Arjantin defansına karşı oyun kuracağı düşünülüyor.

Arjantin'in Messi'si varsa Hollanda'nın da Robben'i var. 30 yaşındaki oyuncunun turnuvanın en hızlısı olduğu söyleniyor. Her fırsatta tangocuların hızlı oynayan takımlara karşı zaafını vurgulayan Arjantin basınında 'Robben'i nasıl durdururuz' başlıklı yazılar yayımlanıyor.

Sabella dün yaptığı basın toplantısında '1-1'lik durumlarda maçı alıp götürebilecek bir oyuncu. Bu yüzden ona özel bir dikkat göstermeliyiz. Eğer Robben koşmaya başlarsa, ayağından topu almak imkansız olur' sözleriyle rakibini tanıdığını söyledi. Ancak FİFA raporlarına göre Marcos Rojo'nun Hollandalı oyuncudan daha hızlı ortaya çıktı. Rojo saatte 31,8 km koşabiliyorken Robben'in hızı 31.6 km'de kaldı.

Arjantin ve Hollanda dünya kupasında 8 kez karşı karşıya geldi. Yedi maç Hollanda'nın üstünlüğüyle sona ererken Arjantin'in kazandığı tek maç hepsinden daha değerli oldu. 1978'de Kempes'in 2, Bertoni'nin 1 golüyle final maçını 3-1 kazanan Arjantin dünya şampiyonu oldu. Maradona dün gece yayınlanan programı 'de zurda'da Arjantin'in tıpkı 1978'deki gibi Hollanda'yı yeneceğini söyledi.

MUHTEMEL 11'LER

Hollanda'nın muhtemel 11'i Cillessen; Vlaar, De Vrij, Martins Indi; Kuyt, Wijnaldum, Sneijder, Blind; Robben, Van Persie, Depay.

Arjantin'in muhtemel 11'i Romero; Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo; M. Rodriguez, Gago, Biglia; Messi, Aguero, Higuain.

Kaynak: http://www.acunn.com/spor/arjantini-r...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0