Görüş Bildir
Haberler
Apple Telefonlarda Google'ın Yerini Kim Alacak?

Apple Telefonlarda Google'ın Yerini Kim Alacak?

ATKN
28.11.2014 - 15:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple ve Google arasında uzun zaman önce imzalanan anlaşmaya göre, iOS işletim sistemli mobil cihazlarda varsayılan arama motoru olarak Google arama hizmetleri kullanılıyordu. Ne var ki Apple ve Google arasındaki ilişki çok uzun zamandır pek sıcak değil. Haliyle anlaşma çok yakında bittiğinde, Apple’ın yeni bir arama hizmetiyle anlaşmak isteyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Halen Siri ve OS X için kullanılan arama hizmetleri Microsoft’un Bing servisinden faydalanıyor. Apple’ın iOS için de yine Microsoft’u tercih etmesi pek şaşırtıcı olmayacaktır. Ne var ki bu kez işin içinde Yahoo! da var ve şirket Apple ile anlaşabilmek için çok ciddi çaba gösteriyor. İşin daha da ilginç tarafı, Yahoo! kendi arama motorunu uzun zaman önce kapattı ve Microsoft’un Bing servisi üzerinden çalışmaya başladı.

Yani Google dışında kalan Yahoo! ya da Microsoft seçeneklerinden ikisi de Bing arama motoruna işaret ediyor. Her iki firmanın da Apple ile anlaşmak için gayet yüklü miktar parayı gözden çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor, ama tabii Google da kalkıp Apple’a hepsinden büyük bir teklifte bulunabilir. Reddetmesi mümkün olmayacak bir teklif belki de…

Peki ama tüm bunların anlamı ne? Arama motorları gerçekte online reklam servisleri pazarından pay alabilmek için artık vazgeçilmez bir unsur. Apple’ın telefon ve tabletlerini kullanan milyonlarca insana bu yoldan erişebilmek, bu pazardan büyük bir pay kapabilmek için mükemmel bir fırsat. Yani Apple ile kim el sıkışırsa, uzun süre çok ciddi kâr elde etme fırsatı yakalamış olacak.

Technopat

Kaynak: https://www.technopat.net/2014/11/28/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0