Görüş Bildir
Haberler
Apple'ın Eski CEO'su Hindistan'da Yeni Bir Akıllı Telefon Üretecek

Apple'ın Eski CEO'su Hindistan'da Yeni Bir Akıllı Telefon Üretecek

Burak Taşçı
06.03.2014 - 10:40 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 14:56

Apple'ın Eski CEO'su John Sculley, Hindistan'da Yeni Bir Akıllı Telefon Markası Yaratıyor

Apple’ın ilk yıllarının anlatıldığı her hikayede mutlaka adı geçen John Sculley, BGR’nin haberine göre Hindistan’da bir akıllı telefon markası hayata geçiriyor. 1983′te Pepsi’deki CEO’luk görevini bırakarak Apple’a geçen Sculley, o dönem yeni bir şirket olan Apple’ın üzerine tüm dikkatlerin dönmesine sebep olmuştu.

Apple’daki görevi sırasında şirketin satışlarını 800 milyon dolardan 8 milyar dolara yükselten Sculley, ne yazık ki daha çok bu yönüyle değil Steve Jobs’ı şirketten dışlarken yönetim kuruluyla ortak çalışmasıyla hatırlanıyor.

Yine de teknoloji dünyasında önemli bir isme sahip olan Sculley, eski bir Micromax ve HTC çalışanı olan Ajay Sharma ile birlikte Hindistan’da yeni bir akıllı telefon markası çıkartmaya hazırlanıyor.

IDC’nin rakamlarına göre 2013′te Hindistan’a olan akıllı telefon sevkiyatı 3 kat büyüme göstermiş. Buna göre 2012′de 16.2 milyon akıllı telefon Hindistan’da satılırken bu sayı 2013′te 44 milyona ulaşmış. Yıl bazında büyüme de düşünüldüğünde çok büyük ve önemli bir pazar olan Hindistan’dan önemli kazançlar sağlanması mümkün görünüyor.

BGR’ye göre ilk telefonunu bu yıl Nisan ayında piyasaya sunacak olan Sculley’in şirketinin henüz ismi net değil. Ancak özellikle pazarlama konusunda çok önemli isimlerden biri olan Sculley’in bu pazarda başarılı olması kuvvetle muhtemel.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/03/07/ap...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın