Görüş Bildir
Haberler
AOÇ'de İşçi Ölümü Kamuoyundan Gizlendi mi?

AOÇ'de İşçi Ölümü Kamuoyundan Gizlendi mi?

adem kara
24.03.2014 - 14:51 Son Güncelleme: 24.03.2014 - 17:38

AOÇ'de Hukuksuz İnşaat Can Aldı

AOÇ'de 17 Şubat'ta verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen sürdürülen inşaatta bir işçi yaşamını yitirdi. Taşeron işçi Savaş Oğuz'un 3 Mart günü iskeleden düşerek yaşamını yitirdiği, ancak olayın üzerinin kapatıldığı belirtiliyor. AOÇ'de süren yıkım hakkında mahkemelerden peş peşe yürütmeyi durdurma kararları gelmişti.

Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) Başbakanlık konutu, bira fabrikası ve birçok alanda süren talana karşı Ankara 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak 17 Şubat'ta mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaat devam etmişti. 

 3 Mart günü AOÇ inşaatında taşeron bir işçinin iskeleden düşerek yaşamını yitirdiği iddia edildi.

GÜNLERCE GİZLENDİ

İddiaya göre 27 yaşındaki Savaş Oğuz, Kontur Sel Alüminyum isimli taşeron firmada çalışıyordu. Oğuz, 3 Mart saat 18.50'de iskeleden düştü. Hukuksuz bir şekilde devam eden inşaatta yaşanan iş cinayeti, günlerce kamuoyundan gizlendi. 

Evrensel gazetesinden Birkan Bulut'un haberine göre, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Oğuz'un çalıştığı taşeron firmayı aradıklarını ve bilgiyi teyit ettiklerini bildirdi.

SAVAŞ HALİNDE YIKIM

Hükümet ve AKP'li belediyelerinin birçok projeyi adeta savaş halinde hayata geçirildiğine dikkat çeken Candan, Taksim, AOÇ, 3. Havalimanı projelerini örnek gösterdi. AOÇ Ana Planı'na ilişkin davada verilen yürütmeyi durdurma kararının tüm bu sürece bir dur demek anlamına geldiğini dile getiren Candan, verilen mahkeme kararının belediyeler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bakımından ders niteliğinde olduğunu söyledi.

'TARIM ARAZİSİNDEN ÇOK YOL VAR'

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Orhan Sarıaltun, Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin AOÇ'ye ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararının bazı ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı. Plan kararı ve açıklama raporuna göre AOÇ'de Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yolların yüzde 13.26 oranında bir yere sahip olduğunu belirten Sarıaltun, tarımsal alanın ise yalnızca yüzde 7.65'i kapsadığı ifade etti.

BAŞBAKANLIK AOÇ'DE 'YAPILAŞMA YOK' DEDİ

Atatürk Orman Çiftliği davasına müdahil olan Başbakanlık ise akıllara zarar bir savunma yaptı. Atatürk Orman Çiftliği'nde aylardır süren inşaatları unutan Başbakanlık, uygulamaya yönelik olarak hazırlanan bir plan olmadığını, AOÇ üzerinde uygulamaya geçilebilmesi için bu alanların etaplar halinde 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının ve1/1000 ölçekli imar planlarının hazırlanması gerektiğini belirtti. Henüz yapılaşma için uygun aşamaya gelinmediğini belirten Başbakanlık, düzenlemelerin uygun olduğunu savundu.

Birkan BULUT | Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/80844/a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0