Görüş Bildir
Haberler
Androidli Nokia Veda Ediyor

Androidli Nokia Veda Ediyor

Batuhan
18.07.2014 - 14:47

Androidli Nokia Veda Ediyor

Nokia'nın yılbaşında duyurduğu Android işletim sistemli Nokia X ailesi veda ediyor. Firmayı satın alan Microsoft'un CEO'su resmi açıklamayı yaptı.

Nokia'nın telefon birimini satın alan Microsoft, radikal adımlar atmaya başladı. İlk olarak firmanın tarihindeki en büyük tensikat için adım atan Microsoft, 18 bin personeli işten çıkaracağını açıkladı.

Firmanın ikinci radikal adımı ise Nokia'nın akıllı telefonlarıyla ilgili. Yılbaşında Android işletim sistemli X ailesini duyuran Nokia'da Microsoft satın alımının resmen onaylanmasından sonra bu ailenin geleceği belli oldu. Bizzat Microsoft CEO'su Satya Nadalle'nin yaptığı açıklamaya göre Nokia'nın Androidli telefonları Windows Phone işletim sistemine geçiş yapacak. Ayrıca firma Androidli telefon üretimine son verecek.

Satya Nadalle yaptığı açıklamada uygun fiyatlı akıllı telefonlarında Windows uygulamalarına yöneleceklerini ifade etti. Nokia'nın X ailesinde X, X+, XL ve X2 modelleri bulunuyor. Nadalle'nin açıklamasına göre seçilen Nokia X modellerinde Windows Phone işletim sistemine geçiş yapılacak. Böylece büyük umutlarla Android işletim sistemli cihaz üreten Nokia'nın bu macerası da sona ermiş oluyor.

Mobilde büyük rekabet

Microsoft tarafından geliştirilen mobil cihazlar için geliştirilen Windows Phone, Apple'ın iOS ve Google'ın Android işletim sistemleriyle rekabet ediyor. Pazar payı halen yüzde 4-5 civarında olan Windows Phone halen eko sistemini genişletmeye çalışıyor. Google'ın yaptığı gibi birçok üreticinin desteğini almaya çalışan Microsoft'un en büyük destekçisi satın aldığı Nokia oldu. Nokia dışında Windows Phone işletim sistemli cep telefonu üreten marka sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Kaynak: Microsoft

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/android...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0