Görüş Bildir
Haberler
Anadolu Efes 84-71 Darüşşafaka Doğuş

Anadolu Efes 84-71 Darüşşafaka Doğuş

Enver K.
15.01.2016 - 21:51

THY Avrupa Ligi Top 16 Turu E Grubu 3. maçında Anadolu Efes, sahasında Darüşşafaka Doğuş'u 84-71 yendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Darüşşafaka Doğuş'un, Gordon, Semih Erden ve Metin Türen ile bulduğu sayılara Diebler, Tyus ve Heurtel ile cevap veren Anadolu Efes, 5. dakikayı 8-6 önde geçti. Savunma sertliğini arttıran ve rakibine kolay sayı şansı tanımayan konuk ekip, Gordon ve Redding'in yakaladığı skorlarla 9. dakikada farkı 5 sayıya çıkardı: 10-15. Periyodun kalan bölümünde Cedi Osman ile basketler üreten Anadolu Efes, farkı bir sayıya indirdi ve ilk çeyreği yeşil-siyahlılar 15-14 üstün tamamladı.

Müsabakanın ikinci periyoduna etkili başlayan ve Wilbekin'in üst üste ürettiği skorlarla öne geçen misafir takım karşısında, Granger önderliğinde sayılar bulan ve Dunston'un pota altında topladığı hücum ribauntlarıyla oyun kontrolünü sağlayan Anadolu Efes, 17. dakikada farkı 6 sayıya çıkardı: 31-25. Savunma sertliğini arttıran ve taraftarının da desteğiyle oyun üstünlüğünü periyot boyunca sürdüren lacivert-beyazlılar, soyunma odasına 9 sayı farkla (36-27) üstün gitti.

Mücadelenin ikinci çeyreğinin sonunda yakaladığı skor üstünlüğü, üçüncü periyodun başında da sürdüren ve hızlı hücumlarla skor üreten Anadolu Efes, 23. dakikada Cedi Osman'ın sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı: 40-30. Üstün oyununu sürdüren ve yakaladığı seriyi 12 sayıya çıkaran ev sahibi ekip, 24. dakikada Dunston'un basketiyle farkı 18 sayıya çıkardı: 48-30. Çabuk toparlanan konuk ekip; Furkan Aldemir, Wilbekin, Ender Arslan ve Bjelica ile basketler bularak farkı indirdi ve son çeyreğe 61-51 Anadolu Efes üstünlüğüyle girildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşılaşmanın son periyoduna Ender Arslan'ın üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste bulduğu iki atışla giren Darüşşafaka Doğuş, 31. dakikada farkı 4 sayıya indirdi: 61-57. Savunma sertliğini arttıran ve Brown ile boyalı alanda etkili olan lacivert-beyazlılar, 33. dakikada Granger'ın üç sayılık isabetiyle 7-0'lık seri yakaladı ve farkı 11 sayıya çıkardı: 68-57. Periyodun kalan bölümünde rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen Anadolu Efes, sahadan 84-71 galibiyetle ayrıldı.

Maçın en skorer ismi Darüşşafaka Doğuş forması giyen Wilbekin 20 ile olurken, Anadolu Efes formasıyla 15 sayı kaydeden Granger galibiyette önemli rol oynadı.

Bu sonucun ardından Anadolu Efes gruptaki ikinci galibiyetini elde ederken, Darüşşafaka Doğuş üçüncü mağlubiyetini aldı.

Fotomaç

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın