Görüş Bildir
Haberler
"Amerika'nın Şirketler Üzerinden Casusluk Yaptığına Şaşırmadım"

"Amerika'nın Şirketler Üzerinden Casusluk Yaptığına Şaşırmadım"

Ulaş
05.05.2014 - 21:28

Amerika'nın Şirketler Üzerinden Casusluk Yaptığına Şaşırmadım

Akıllı telefonlar akıllandıkça bilgi hırsızlığı ve buna bağlı şahsi bilgilerin başka kişiler tarafından kötü niyetli kullanılabileceği sürekli oalrak farklı mecralar tarafından dile getirilmekte. Bu bilgilerin hükumetlere servis edilmesi ile ilgilide sektörde büyük bir endişe var. Üreticiler 'böyle bir verilerin kullanımı söz konusu değil' açıklamaları yapsada telefonlar kapandıktan sonra bile hem konum servislerinin hemde adımsayar çiplerin çalışmalarını iyi niyetli algılamak pek mümkün görünmüyor.

Dünyanın en büyük 3. mobil şirketi Huawei'nin CEO'su Ren Zhengfei geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile bu konuya parmak bastı. Kullanıcıların kişisel bilgilerin özellikle NSA tarafından kullanldığına dikkat çeken Zhengfei, Shotgiant adı verilen bir uygulama ile NSA'nın Huawei cihazların kaynak kodlarına ulaşarak mailler ve ticari sıralara ulaşabildiğinin Edward Snowden tarafından ortaya çıkartılması üzerine 'hiç şaşırmadım' açıklamsında bulundu.

Çin Halk Kurtuluş Ordusundan emekli Huawei CEO'su Ren Zhengfei; aynı durumda kendilerinin asla bilgi paylaşımında bulunmadıklarının ve bulunmaycaklarının altını çizdi. Apple ve Samsung parmak izlerinin depolanmadığını belirtiyorlar, Huawei CEO'su da bunlara paralel bir açıklama yapıyorken üreticilere güvenmekten başka bir çaremiz kalmıyor gibi görünüyor.

Veri güvenliği ve kişisel bilgilerin korunmasıyla ilgili sizin görüşleriiz nelerdir?

Teknolojioku

Kaynak: http://www.teknolojioku.com/haber/hua...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0