Görüş Bildir
Haberler
Aman Dikkat! Düzenli Bir Seks Hayatınız Olmadığı Zaman Yaşayabileceğiniz 9 Sağlık Problemi

etiket Aman Dikkat! Düzenli Bir Seks Hayatınız Olmadığı Zaman Yaşayabileceğiniz 9 Sağlık Problemi

Astrophel
31.01.2018 - 13:56

Günümüzde cinsel ilişkiye girmenin faydalarını kabul etmeyen yok fakat görünüşe göre yeterli miktarda seks yapmamak da çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Düzenli bir seks hayatınız yoksa karşılaşabileceğiniz sağlık problemlerini sizler için Scoopwhoop'dan derledik.

Kaynak: https://www.scoopwhoop.com/9-health-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne kadar az seks yaparsanız isteğiniz de aynı oranda azalır. Araştırmalara göre yeterli miktarda seks yapmamak vücudunuzun gerekli hormonları salgılayamamasına neden olur.

Ne kadar az seks yaparsanız isteğiniz de aynı oranda azalır. Araştırmalara göre yeterli miktarda seks yapmamak vücudunuzun gerekli hormonları salgılayamamasına neden olur.

Hepimiz cinsel ilişkiye girmenin kalori yakmak, modunuzu yükseltmek ve cildinizin sağlıklı görünmesine fayda sağlamak gibi yararları olduğunu biliyoruz. Ayrıca düzenli seks hayatı, kalp krizi dahil olmak üzere birçok kalp-damar hastalığı riskini de azaltıyor.

Fakat düzenli seks hayatına sahip olmamanın doğuracağı sıkıntılar hakkında çok az şey biliniyor.  Peki bu sıkıntılar neymiş?

1. Nezle & Grip

1. Nezle & Grip

Cinsel ilişkiye girmek vücudunuzun, bağışıklık sisteminizi güçlendirmesine yardımcı olan çeşitli antikorlar üretmesini sağlar ve grip, nezle veya alerjilerle savaşması için oldukça faydalıdır.

2. Adet öncesi sendromu ağrıları

2. Adet öncesi sendromu ağrıları

Seks vücudun testosteron ve östrojen dengesini sağladığı için hormon seviyenizde etkisi büyüktür. Bu nedenle bir kadın uzun süre cinsel ilişkiye girmezse vücudundaki fazla östrojen kullanılmaz ve bu da adet döneminde ağrıların şiddetlenmesine neden olur.

3. Hipertansiyon

3. Hipertansiyon

Seks yapmanın stresi hafifletme etkisi olduğu bilindiği gibi yapmamanın da yüksek tansiyon problemlerinizi tetikleme etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

4. Prostat kanseri

4. Prostat kanseri

Erkekler ne kadar çok cinsel ilişkiye giriyorsa prostat kanseri olma riskleri de o kadar az oluyor, nedeni ise boşaldıkları zaman prostatlarından zararlı parçacıkları da atmaları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Stres & Anksiyete

5. Stres & Anksiyete

Seks de aynı spor yapmak gibi vücudun endorfin ve oksitosin salgılamasını ve bunaltıcı durumlarla daha rahat başa çıkmanızı sağlar. Eğer düzenli bir seks hayatınız yoksa anksiyete problemi yaşama riskiniz daha fazladır.

6. Uykusuzluk

6. Uykusuzluk

Araştırmalara göre seks yapmak prolaktin isminde uykuya yardımcı olan bir hormon da salgılamanızı sağlıyor ve seks yapmamanız kolay kolay uykunuzun geldiğini fark edememenize neden oluyor.

7. İdrar kaçırma

7. İdrar kaçırma

Hepimizin çok iyi bildiği üzere seks yapmak, idrarınızı tutmanızı sağlayan kegel kaslarını çalıştırmak için en iyi egzersiz. Araştırmalar gösteriyor ki düzenli olarak kegel egzersizi veya seks yapmıyorsanız sıklıkla tuvalete gitmeniz çok normal.

8. Ereksiyon bozukluğu

8. Ereksiyon bozukluğu

Bireyin düzenli olarak cinsel ilişkiye girmemesinden ötürü sık olarak ereksiyon olmaması kasların yavaşlamasına neden olabiliyor ve yine araştırmalara göre uzun bir süre cinsel ilişkide bulunmayan kişilerin genellikle ereksiyon bozukluğu yaşadığı görülüyor.

9. Güçsüz vajina duvarı

9. Güçsüz vajina duvarı

Cinsel aktivitede bulunmak kadınların vajinalarına kan pompalanmasını sağlar. Bu nedenle yeteri kadar seks yapmayan bireylerde vajina duvarındaki dokular kurur ve güçsüzleşir yani ince ve gevşek olmalarına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha çok seks yaparak kendinizi bu durumlardan koruyabilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
686
237
187
121
85
61
48
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dovuscunuz

Seksi falan boşverin de şimdi bu dolar daha ne kadar yükselecek ya asıl seksi dolar yapıyor resmen üstümüze çıkıyor kırbacı vuruyor

Fatih Ç.

zaten hükümet bizi hergün sikiyor oyuzden bosverın yaşasın helal sex :D

Pasif Kullanıcı

Düzenli osbir ?

bu nedir ya

Ben bi faydasını göremedim