Görüş Bildir
Haberler
Altın Portakal'ın Dev Çömleği Guinness'e Hazır

Altın Portakal'ın Dev Çömleği Guinness'e Hazır

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altın Portakal'ın Dev Çömleği Guinness'e Hazır

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 50'nci yıl anısına yaptırılan ve üzerinde 50 yılın en iyi kadın ve erkek sanatçılarının isimleri yazılan dev çömlek, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğinde yaptırılan 7 metre çevre çapı, 5,40 metre yüksekliğindeki dev çömlek, yaklaşık 3 aylık çalışmanın ardından tamamlandı. İtalya'da düzenlenen Dünya Çömlek Yarışması'nda ikinciliği bulunan 35 yıllık çömlek ustası Ahmet Taşhomcu tarafından Antalya-Serik yolundaki özel atölyede yapılan dev çömlek, fırınlanma aşamasına geldi.

Üzerinde, Altın Portakal'ın 50 yıllık serüveninde en iyi kadın ve erkek sanatçısı ödülünü alan Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Tarık Akan, Ekrem Bora gibi sanatçıların isimlerinin yazılı olduğu çömlek, Guinness Rekorlar Kitabı için hakem heyetinin Antalya'ya gelmesini bekliyor.

Dev çömleğin ustası Ahmet Taşhomcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün 2 saat mesai harcayarak çömleği tamamladığını söyledi. Uzun soluklu ve meşakkatli bir çalışma olduğunu ifade eden Taşhomcu, 3 aylık çalışma sonunda çömleğin tamamlandığını anlattı.

Guinness Rekorlar Kitabı hakem heyetinin incelemesinin ardından çömleğin, 980 derece sıcaklığındaki fırında pişirileceğini bildiren Taşhomcu, incelemenin ardından Altın Portakal'ın çömleğinin dünyanın en büyük çömleği olacağına inandığını kaydetti.

Guinness Rekorlar Kitabı'na göre şu ana kadar Güney Kore'de 2,30 metre yüksekliğinde bir çömlek yapıldığını, daha büyük başka bir çömleğin bulunmadığını ifade eden Taşhomcu, 'Altın Portakal ile simgeleşen çömleğimizin bu rekoru alacağını inanıyoruz' dedi.

Yaklaşık 5 ton çamur kullandığı çömleğin fırınlanma işleminin ardından atölyeden çıkarılarak Antalya'daki bir parka yerleştirileceğini dile getiren Taşhomcu, çömleğin yaklaşık 40 bin liraya mal olduğunu ifade etti.

 HATİCE ÖZDEMİR/YUSUF ŞAMİL KAHVECİ

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/kultur-sanat/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0