Görüş Bildir
Haberler
Alkan Ailesi Yardım Bekliyor

Alkan Ailesi Yardım Bekliyor

Rıdvan Kaya
03.03.2015 - 11:50 Son Güncelleme: 03.03.2015 - 12:11

Alkan Ailesi Yardım Bekliyor

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Alkan ailesi,tek göz odalı evde 3 kız çocuğu ile yardım eli bekliyor.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Alkan ailesi,tek göz odalı evde 3 kız çocuğu ile yardım eli bekliyor.

ALKAN AİLESİNİN DURUMU PERİŞAN

Borç nedeniyle eşyaları ellerinden alınan aile evin tek odasında yoklukla mücadele veriyor.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan 5 kişilik bir aile maddi yokluk nedeniyle dağılmak noktasına geldi. Borç nedeniyle ev eşyaları ellerinden alınan kiralarını ödeyemedikleri için evden çıkartıldılar. Çocuklarını okula, romatizma ve konuşma rahatsızlığı bulunan kızlarını doktora gönderemeyen Alkan ailesi hiçbir ev eşyaları bulunmadığı için tek odada yaşam mücadelesi verirken kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

ÇARESİZLİK

Özerli Mahallesinde ikamet eden 3 kız çocuğu bulunan Senem Alkan, üç yıldır maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler yaşıyorum. Evim yok kirada oturuyorum, eşim bir briket imalathanesinde aylık 750 lira gibi aylık ücretle çalışıyor, 2 yıldır aylık 250 lira olan ev kiramızı ödeyemediğimiz için ev sahibi eşyalarımızı vermedi. Maddi durumuz iyi olmadığı için eşimle sürekli tartışma yaşıyorduk ve eşimle boşanmanın eşiğine geldik. Şuan kaldığımız ev kira 2 aydır kirasını ödeyemiyoruz, eşimin kazandığı para elektrik su ve zaruri ihtiyacımıza yetmiyor “mağdur durumdayız” evimizde hiç bir eşyamız yok “ komşularımızın verdiği birkaç parça eşya, battaniye ile bir oda içerisinde çaresiz bir durumdayız” diye konuşan anne Sanem Alkan, yaşadıklarını gözyaşları dökerek anlatıyor.

1 KIZI HASTA

Evlerinde hiçbir mutfak araç gereci yemek ısıtmak için ocağı bile bulunmayan komşularının verdiği soba ve yakacakla soğuk kış günlerinde ısınmaya, mahallelinin verdiği yemekleri sobanın üzerinde ısıtarak karınlarını doyurmaya çalıştıklarını anlatan Sanem Alkan, 12 yaşındaki kızım kronik romatizma ve konuşma rahatsızlığı var tedavi olması gerekiyor 2 yıldır ilacını dahi alamıyorum, kızım okula gitmek istiyor ihtiyaçlarını karşılayamadığım için okula dahi gönderemiyorum. “3 çocuğumla birlikte bu odanın içinde kalıyorum gece olunca aman çocuklarım üşümesin hasta olmasın diye bir battaniye altında 5 kişi geceyi geçirmekteyiz” diye konuştu.

SESİMİZİ DUYAN ALLAH RIZASI İÇİN SAHİP ÇIKSIN

Anne Senem Alkan, yerel makamlardan yardım talebi için başvurduğunu ancak çaresizliklerine sahip çıkılmadığını belirterek “Ne olur Allah rızası için sesimizi duyan bize sahip çıksın, artık dayanacak gücüm kalmadı çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamadığım için onların yüzüne bakamıyorum” diye çaresizliğini dile getirerek hayırseverlerin kendilerine sahip çıkmalarını istedi.

Kaynak: http://www.markasehirgazetesi.com/hab...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0