Görüş Bildir
Haberler
Akşener'den Seçim Açıklaması: '14 Mayıs'a Yetişeceğini Sanmıyorum'

Akşener'den Seçim Açıklaması: '14 Mayıs'a Yetişeceğini Sanmıyorum'

Emre Ordu
10.02.2023 - 09:40 Son Güncelleme: 10.02.2023 - 09:41

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerle ilgili '14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremin vurduğu Gaziantep'e giderken gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtladı. Akşener, 'Erdoğan OHAL’den sonra seçimin ertelenmesini zorlar mı?' sorusuna '14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum' yanıtını verdi.

Yetkin'in, anayasaya göre, savaş sebebiyle seçimlerin yapılmasına imkan görülmemesi durumunda TBMM'nin seçimlerin bir yıl erteleyebileceğini hatırlatması üzerine Akşener, bu yönde bir karar çıkacağına ihtimal vermediğini belirterek 'Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız'' ifadelerini kullandı.

Reuters'a konuşan Türk yetkili: Seçimin 14 Mayıs'ta yapılması zor

Reuters’a konuşan ve ismini açıklamayan bir Türk yetkili,  yaşanan depremler nedeniyle seçimlerin zamanında yapılmasının zor olduğunu belirtti. 

Türk yetkili, depremden etkilenen bölgelerin Türkiye nüfusunun yüzde 15’ini oluşturduğunu belirterek, ”Seçimlere karar vermek için erken” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
12
5
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

İnsan konuşurken dikkat eder be! Millet zaten Erdoğan'a öfkeliyken seçim muhabbeti yapıp oy kaybetmenin ne anlamı var Meral mommy.

Mehmet Metin Baki

Haberi doğru okuyun sonra yorum yapın. Kadın seçim muhabbeti yapmamış, muhabirin sorduğu soruya cevap vermiş. hatta burada yazmıyor ama "bu derprem seçim son... Devamını Gör

Darbeli Matkap

Şuan tek derdimiz seçim

Caner Bey

Kadına soru gelmiş cevaplamış, kadın durduk yere gidip seçimi düşünüyoruz yetişmez dememiş ki

yine de şu an bunları konuşacak ne yeri ne de zamani diyerek gecistirebilirdi soruyu