Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Telefon Uygulamalarına Yasak Geliyor

Akıllı Telefon Uygulamalarına Yasak Geliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı telefon uygulamalarına yasak geliyor

İran'da birçok sosyal paylaşım platformunun ardından, akıllı telefonlarda kullanılan bazı iletişim uygulamalarının da yasaklılar listesine alınması planlanıyor. İran Siber Suçlarla Mücadele Şubesi Başkanı Abdülsamed Khorramabadi, İran'da da oldukça yaygın kullanılan akıllı telefon uygulamaları Viber ve Tango'nun yasaklanmasını planladıklarını kaydetti.

Khorramabadi, her iki uygulama aracılığıyla yurt dışına bilgi gönderilebildiğini ve bu nedenle uygulamaları ülke için tehlikeli bulduklarını ifade etti. Başkan pazar günü yaptığı açıklamada, ayrıca yasağın yürürlüğe girmeden önce her iki uygulamaya da alternatif sunacak yerel akıllı telefon uygulamaları üzerine çalışılacağını sözlerine ekledi.

İran Cumhurbaşkanı ve özellikle de Kültür Bakanı Ali Cannati ise internetteki sansürün kaldırılmasından yana bir tutum sergiliyor. Siyasiler, Tüm İranlıların Twitter, Facebook ve benzeri sosyal platformlara erişim hakları olmasını savunuyorlar. Ancak İran'daki dini yönetim, sosyal paylaşım platformlarını ABD'nin casusları olarak değerlendirerek, bu platformlara üye olanları da suçlu olarak görüyor.

Kültür Bakanı Cannati, İran'da milyonlarca internet kullanıcısının özel ağlarla, yasaklı platformlara eriştiğine dikkat çekerek, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nin yeni teknolojiler konusundaki düzenlemelerini gülünç olarak değerlendirdi. Sadece Twitter ve Facebook'a günlük ortalama 20 milyonun üzerine İranlı kullanıcının girdiği bildiriliyor.

Deutsche Welle Türkçe

Kaynak: http://www.dw.de/ak%C4%B1ll%C4%B1-tel...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0