Görüş Bildir
Haberler
Afganistan'da Yüksek Seçim Kurulu Bürosuna Saldırı

Afganistan'da Yüksek Seçim Kurulu Bürosuna Saldırı

Onedio Medya
25.03.2014 - 13:10 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 13:28

Afganistan'da Yüksek Seçim Kurulu Bürosuna Saldırı

Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimine iki haftadan az bir süre kala başkent Kabil'de Yüksek Seçim Kurulu'nun bürolarından birine saldırı düzenlendi.

Polis yetkilileri, salı günü yerel saat ile 11:35'te önce büro dışında en az bir intihar saldırısı düzenlendiğini, daha sonra da silahlı bazı kişilerin binaya girdiklerini söyledi.

Saldırıyı Taliban üstlenirken, Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sedik Seddiki Twitte r mesajında yaralanan iki sivilin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Fransız haber ajansı AFP ise saldırıdan sonra da Yüksek Seçim Kurulu bürosunun çevresinde silah sesleri duyulduğunu bildirdi.

Öte yandan, Afgan polisi saldırganların cumhurbaşkanı adaylarından Eşref Gani'nin evine de ateş açtıklarını açıkladı. Gani saldırı sırasında evde değildi.

Ülkede cumhurbaşkanlığı seçimi 5 Nisan'da yapılacak. Hamid Karzai'nin ardından ülkeyi yönetecek kişinin belirleneceği seçimde Gani iddialı adaylardan biri.

Eski Afganistan Maliye Bakanı ve Dünya Bankası yetkilisi Gani'ye, Özbek general Abdülraşit Dostum da destek veriyor.

Gani dışında şans verilen diğer adaylar ise 2009'daki seçimde ikinci sırada yer alan Abdullah Abdullah ve eski Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Resul.

Taliban ise seçimi boykot edeceğini duyurmuş ve oy verme sürecini aksatacak saldırılar düzenleme tehdidinde bulunmuştu.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0