Görüş Bildir
Haberler
Afganistan'da Art Arda Saldırılarda 20 Kişi Öldü

Afganistan'da Art Arda Saldırılarda 20 Kişi Öldü

Onedio Medya
13.12.2014 - 21:21 Son Güncelleme: 13.12.2014 - 21:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Afganistan'da şiddet eylemleriyle yüklü geçen bugün en az 20 kişi çeşitli saldırılarda can verdi. Taliban örgütünün sorumlu tutulduğu saldırılarda ölenler arasında mayın temizleme ekibinin 12 üyesi de yer alıyor.

Mayın temizleme ekibi, eski İngiliz üssü Bastion Kampı yakınında, motosikletli silahlı şahısların saldırısına hedef oldu.

Polis sözcüsü Ferid Ahmed Ubeyd, askerlerin saldırganlarla çatışmaya girdiğini, 4 saldırganın öldürüldüğünü, 3'ünün de yakalandığını açıkladı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Helmand eyaletinde çalışmalar yürüten mayın temizleme ekibine yönelik saldırının 'Afganistan'ın düşmanlarınca gerçekleştirildiğini' söyledi.

Afganistan'daki mayınlar 2013 yılında her ay ortalama 39 sivilin hayatına mal olmuştu. Bir milyona yakın Afgan, mayın döşeli topraklara 500 metre yakınlıkta yaşıyor.

BBC Kabil muhabiri Mike Wooldridge, on yıllardır süren savaşlar ardından, Afganistan'ın, dünyadaki en yoğun mayınlı bölge olduğuna işaret ediyor.

Başkent Kabil'de de, bir intihar saldırganı, bir otobüsü hedef aldı ve 7 askerin ölümüne yol açtı.

Yine başkent Kabil'de, Afganistan Yüksek Mahkemesi'nde yüksek bir mevkide görev yapan Atıkullah Ravufi, evinden çıkıp arabasına doğru gitmekteyken motosikletli iki kişi tarafından vurularak öldürüldü.

Taliban örgütü, Amerikan ve NATO askerlerinin geri çekilme hazırlığı içinde oldukları bu dönemde saldırılarını tırmandırdı. Ülkedeki yabancı güçlerin çoğunun, üç haftadan az bir süre içinde ülkeden ayrılması bekleniyor.

Söz konusu güçlerin ayrılmasından sonra geride kalacak olan 12 bin dolayındaki NATO askeri, gelecek yıl, görevin aşamalı olarak azaltılması çerçevesinde, Afgan güvenlik güçlerine eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek.

Afganistan'da bir dönemde NATO askerlerinin sayısı 150 bini bulmuştu.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0