Görüş Bildir
Haberler
Adalet Bakanlığı Cezaevlerindeki PKK'lı ve KCK'lı Sayısını Açıkladı

Adalet Bakanlığı Cezaevlerindeki PKK'lı ve KCK'lı Sayısını Açıkladı

Caner
17.07.2014 - 18:51
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cezaevlerinde Kaç PKK'lı Ve Kck'lı Var?

ADALET Bakanlığı, PKK ve KCK'dan Türkiye'deki cezaevlerinde 3 bin 961'i hükümlü olmak üzere toplam 4 bin 912 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler ile ilgili bir çalışma yürüten Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), Adalet Bakanlığına başvurarak, PKK ve KCK davalarında tutuklu ve hükümlü olanların istatistiklerini istedi. Adalet Bakanlığı'ndan verilen yanıtta, 14 Temmuz 2014 tarihi itibari ile cezaevlerinde PKK'dan 3 bin 801 kişinin hükümlü, 852 kişinin ise tutuklu olduğu, KCK davalarından ise, 160 kişinin hükümlü ve 99 kişinin ise tutuklu olduğu belirtildi.

PKK ve KCK'dan toplam 4 bin 912 kişinin hükümlü ve tutuklu olarak cezaevlerinde olduğu belirtilen bakanlık açıklamasında bunlar arasında 101 kişinin ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlüler olduğu ifade edildi.

MÜEBET VE AĞIR MÜEBETLER İÇİN AYM'YE BAŞVURACAKLAR

Çözüm süreci kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti'nde de yer alan TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker, tutuklu ve hükümlü tablosunu değerlendirirken, 'Eğer çözüm süreci ve çözüm konuşuluyorsa bu insanların bırakılması gerekiyor. Biz bunlarla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Müebbet ve ağır müebbetlerle ilgili. Biliyorsunuz AİHM, Türkiye'yi Öcalan şahsında mahkum etti. Müebbetlerle ilgili de İngiltere de AİHM'de mahkum oldu. Cezaevindeki arkadaşlarımızın müebbet ve ağır müebbet alanların müebbetnamelerini alıyoruz. Onlar için dava açmaya hazırlanıyoruz devlete. Önce Anayasa Mahkemesi'ne başvurucağız, mahkeme negatif bir değerlendirme yaparsa konuyu AİHM'e taşıyacağız. Çünkü 20 yılın üzerinde olan 2 binin üzerinde insan var içeride. Toplamda 4 bin 900 rakamı varsa bunun yarısı 20 yıldır cezaevinde. Daha ayrıntılı bilgi istedik, ama bakanlık sadece ağır müebbetlerinkini verilmiş. Hasta tutsaklar olayı buna dayanıyor. Bu insanlar uzun yıllar cezaevlerinde kaldıklarında, cezaevi koşullarından kaynaklı hastalanıp ölüm sınırı da geliyorlar. Bütün bunlarla ilgili bir süreç başlatacağız' dedi.

Teker, önlerindeki mevcut tabloyu sürecin ruhuna uygun bulmadıklarını da ifade ederek, 'Başından beri Öcalan ve diğer siyasi tutsaklara yönelik bir kampanya yürütüyoruz. Amacımız, bu süreç gerçekten bir nihayete erecekse, gerçekten bir sonuç alınmak isteniyorsa, çözüm üzerine bir süreç ise bu çözümün ana başlıklarından biri siyasi tutsaklardır. Bunların sayın Öcalan ile bırakılması gerekiyor' diye konuştu.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,(DHA) -

Kaynak: http://www.dha.com.tr/cezaevlerinde-k...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0