Görüş Bildir
Haberler
ABD Ulaştırma Bakanlığı: Pilotlarımız Uçmayı Unuttu

ABD Ulaştırma Bakanlığı: Pilotlarımız Uçmayı Unuttu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer ABD’li bir uçağa binmek üzereyseniz bu haberi okumayın. ABD Ulaştırma Bakanlığı, hazırladığı yeni raporda, kokpitlerdeki otonom teknolojilerin gelişmesi nedeniyle artık pilotların manuel uçuş deneyiminden uzaklaştıkları konusunda uyarıda bulundu. Raporda, pilotların uçağın manuel kontrolünü ele alma konusunda yeteneklerinin zayıfladığı ve bunun bir sorun haline gelmeye başladığı belirtiliyor.

İşte o raporda yazanlar:

Uçak otomasyonlarındaki gelişmeler, güvenlik alanında ve pilotların görevlerinde önemli değişikliklere sebep oluyor. Verimliliği ve güveni arttırmak amacıyla geliştirilen sistemlerin, pilotların iş yükünü azaltması ile birlikte, birçok kazaya sebep olduğu da görülüyor. 

Öyle ki sadece 2013 Haziran ayında Asiana Airlines 214 uçuşunda kaza yaşadı ve bu kazaların sebebi olarak pilotların beklenmedik durumlar karşısında manuel kontrolü sağlayamadıkları ortaya çıktı.

Sonuç olarak otomasyon sistemlerine olan güven, endüstri uzmanları tarafından artık endişe ile karşılanıyor ve pilotların beklenmedik anlarda uçak kontrolünü sağlama konusunda yeterli deneyim ve eğitime sahip olmadıkları düşünülüyor.”

Kaynak: http://gizmodo.com/u-s-pilots-forget-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın