Görüş Bildir
Haberler
ABD, Orta Doğu'ya 3 Bin Asker Daha Gönderiyor

ABD, Orta Doğu'ya 3 Bin Asker Daha Gönderiyor

Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin düzenlenen operasyonla Bağdat'ta öldürülmesinin ardından Tahran'dan intikam tehditleri yükselirken, ABD Ortadoğu’ya asker daha gönderme kararı aldı. Pentagon, bölgede artan tehditlere karşı, 82. Hava İndirme Tümeni’nden 3 bin askerin bölgeye konuşlandırılacağını bildirdi. ABD, geride bıraktığımız hafta yine aynı birliğe mensup 750 askeri bölgeye sevk etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinden sonra tırmanan İran-ABD gerilimi üzerine bölgeye 82'nci Hava İndirme Tümeninden bir tugayın tamamının gönderileceğini açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'Daha önce de duyurulduğu üzere 82'nci Hava İndirme Tümenine bağlı Acil Müdahale Kuvveti Tugayı sevkiyat için teyakkuza geçirilmiştir ve şu anda sevk ediliyor. Bir tabur Acil Müdahale Kuvveti daha önce gönderilmişti. Aynı zamanda Tugay'ın kalanı ise 96 saatlik teyakkuza geçirilmişti.' ifadelerine yer verildi.

"Kuveyt'e konuşlandırılacak"

"Kuveyt'e konuşlandırılacak"

Bu sevkiyatın beklenen bir gelişme olduğuna dikkati çekilen açıklamada, 'Tugay, ABD personel ve tesislerine yönelik artan tehdide karşı tedbiren ve uygun bir adım olarak Kuveyt'te konuşlandırılacak.' denildi.

Süleymani'nin öldürülmesi gerilimi tırmandırdı

Süleymani'nin öldürülmesi gerilimi tırmandırdı

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, ABD'nin Irak'ta düzenlediği saldırıda öldürülmesi sonrasında bölgede gerginlik tırmanıyor.

Haberin detayları için 👇

İran: İntikam alınacak

İran: İntikam alınacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesinin ardından yayımladığı yazılı açıklamada;

'ABD rejimi, bu maceracılığının bütün sonuçlarının sorumlusu olacaktır. ABD, bu yanlış hesaplanmış eylemin sonuçlarından kolayca kaçamayacak. Kirli ellerini komutan Süleymani'nin temiz kanına bulaştırdılar. Bu suçlular, uygun bir zaman ve mekanda komutan Süleymani'nin kanının sert intikamıyla karşılaşacak' denildi.

Trump: Uzun yıllar önce öldürülmeliydi

Trump: Uzun yıllar önce öldürülmeliydi

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda;

'General Kasım Süleymani uzun bir zaman diliminde binlerce Amerikalıyı öldürdü ya da kötü bir şekilde yaraladı ve daha birçoğunu öldürmek için de kumpas kuruyordu...ancak yakalandı. Yakın geçmişte İran'da ölen protestocular da dahil doğrudan ve dolaylı olarak milyonlarca kişinin ölmesinden sorumlu' 

'İran bunu hiçbir zaman tamamen kabul etmese de ülkede Süleymani'den nefret ediliyor ve korkuluyordu. Liderlerinin dış dünyanın inanmasını istedikleri gibi üzülmüş değiller. O uzun yıllar önce öldürülmeliydi' ifadelerini kullandı.

Irak'ta ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine saldırı düzenlenmişti

Irak'ta ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine saldırı düzenlenmişti

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği dışında toplanan binlerce kişi, Amerikan güçlerinin Irak'ta İran destekli Haşdi Şabi'ye bağlı Hizbullah Tugayları'na yönelik hava saldırılarını protesto etmişti.

Göstericiler elçiliğin dış duvarını yakmış, Amerikan güçleri de protestocuları uzaklaştırmak için göz yaşartıcı gaz kullanmıştı. ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyla ilgili olarak İran'ı suçlamıştı.

Haberin detayları için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
12
7
5
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ibrahim Dogan

Amerikan piçleri ordularınızı o topraklardan çekerseniz ordularınız zarar görmez.

swedishchef

beyler, 2020 cok zor gecicek. simdiden soyleyim.