Görüş Bildir
Haberler
ABD Ordusu Gizli Belge Korkusuyla İnternet Sitesi Yasakladı

ABD Ordusu Gizli Belge Korkusuyla İnternet Sitesi Yasakladı

Yüksel Venedik
20.08.2014 - 23:04 Son Güncelleme: 20.08.2014 - 23:05

ABD Ordusu Gizli Belge Korkusuyla İnternet Sitesi Yasakladı

ABD'de ikinci bir Edward Snowden şoku yaşanıyor. ABD istihbaratına ait yeni belgelerin basına sızdırılması polisi harekete geçirdi. Muhbir her yerde aranıyor. ABD ordusu belgelerin yayınlandığı Intercept sitesine erişimi engelledi.

(soL - Dış Haberler) ABD istihbaratı, Edward Snowden şokunu atlatamadan yeni bir 'istihbarat skandalı' ile karşı karşıya.

ABD'nin terörle mücadele taktiklerini gösteren yeni belgeler basına sızdırıldı. Üstelik belgelerin kaynağı şu anda Rusya'da siyasi sığınmacı olarak yaşayan Edward Snowden değil. Zira, yeni belgeler Ağustos 2013 tarihine ait. Bu tarihte Snowden'ın Hawaii'den ayrılarak ilk durağı olan Hong Kong'a çoktan gittiği biliniyor.

'Yeni muhbir' iddiasını ilk ortaya atan isim, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın dünya çapındaki izleme ve dinleme belgelerini Edward Snowden'la işbirliği yaparak İngiliz The Guardian gazetesinde yayımlayan ABD'li gazeteci Glenn Greenwald. ABD istihbaratının her yerde aradığı 'yeni muhbir'in işbirliği yaptığı isim de Glenn Greenwald.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un sahibi olduğu 'The Intercept' internet sitesine gönderilen yeni belgelerde, ABD'nin terörle mücadele yöntemleri ve terör zanlılarıyla ilgili bilgiler yer alıyor. ABD'li yetkililer, 'yeni muhbir'in elinde ne kadar gizli belge olduğunu ya da bu belgelerin ABD istihbaratına ne kadar zarar verebileceğini de şu anda tahmin edemiyor.

Aynı zamanda firstlook.org sitesinde yayınlanan bir habere göre ABD ordusu Intercept sitesine ulaşımı yasakladı. ABD Deniz Kuvvetleri'nden olan bazı askerlerin verdikleri bilgiye göre; siteye ordu içindeki bilgisayarlardan ulaşılmaya çalışıldığında sitenin 'gizlilik sebebiyle' ulaşıma engellendiği uyarısı ile karşılaşılıyor. Deniz Kuvvetleri sözcüsü Albay Eric Flanagan iddiaları kabul ederek, askerlerin gizli bilgilere erişiminin engellemesine karşı bir önlem olarak Intercept sitesine girişin engellendiğini söyledi.

680 bin kişi ABD'nin takibinde

ABD'nin 680 bin kişiyi terör zanlısı olduğu gerekçesiyle takip ettiği ve hakkında bilgi topladığı iddia ediliyor. ABD'nin terör zanlısı olarak mercek altına aldığı 280 bin kişinin ise, terör örgütü listesinde yer alan El Kaide, Hizbullah ve Taliban gibi kuruluşlarla bir bağlantılarının olmadığı belirtiliyor.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/abd-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0