Görüş Bildir
Haberler
ABD'den Kırım Olayına Sert Açıklama

ABD'den Kırım Olayına Sert Açıklama

Onedio Medya
18.03.2014 - 22:34 Son Güncelleme: 18.03.2014 - 22:36

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 'Eğer Ukrayna'nın doğusundaysanız, oldukça abartılı bir şekilde Rusya televizyonunun bombardımanına tutuluyorsunuz. Sanki Nazilerin geri geldiğini ve Ukrayna'yı ele geçirdiğini düşünürsünüz' dedi.

KIRIM'DA ASKERİ ÜSSE SALDIRI! 1 UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜ!

Kerry, üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek onların sorularını yanıtladı.

Konuşmasının başında Kırım'daki son gelişmelere değinen Kerry, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'ın konuşmasının kendisini şaşırttığını ve hatta Putin'in yorumlamaları karşısında hayal kırıklığı yaşadığını kaydetti. Kerry, 'Affınıza sığınarak söylüyorum ama sahada ne olduğuyla veya gerçeklere göre yaşamıyorlar. Putin tarihe kendi bakış açısıyla bakabilir ama yaptıklarıyla hem kendisi hem de Rusya tarihin yanlış tarafındalar' dedi.

Rusya'nın ortaya koyduğu tarzdaki bir milliyetçiliğin artmasının tehlikesine işaret eden Kerry, bunun İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana kaçındıkları bir şey olduğunu hatırlattı. Kerry, bugün gelinen noktada milliyetçilik ateşini artırmanın 'yeteri kadar kötü bir durum' olduğunu dile getirerek, 'Geriye dönüp bu tür milliyetçi ateşlemenin yarattığı tutkuya ve İkinci Dünya Savaşı'na götüren tarihe bakmamız lazım' diye konuştu.

Kerry, Rusya'nın mevcut politikalarına devam etmesi halinde, bunun bedellerinin olacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade etti.

Ukrayna konusunda kendisine Kosova örneğinin verildiğini belirten Kerry, 'Bu artık bir model değil' diye konuştu.

Kerry, 'Rusya askerlerinin Kırım'a müdahale ettiği sırada Kırım'da aslında kimsenin korunmaya ihtiyacı olmadığını, hatta o anda tek korunmaya ihtiyaç duyanların başlarına silah dayanan Ukrayna askerleri olduğunu' kaydetti.

Kerry, bir soru üzerine, birkaç hafta önce Kiev'de olduğunu ve Rusya'nın propagandaları türü şeyleri duyduğunu belirterek 'Eğer Ukrayna'nın doğusundaysanız, oldukça abartılı bir şekilde Rusya televizyonunun bombardımanına tutuluyorsunuz. Sanki Nazilerin geri geldiğini ve Ukrayna'yı ele geçirdiğini düşünürsünüz' diye konuştu.

İNGİLTERE BAŞBAKANI: ULUSLARARASI HUKUKUN AÇIKÇA İHLALİ

İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya yönetiminin Kırım'ı Rusya'ya bağlama ile ilgili attığı adımların 'Uluslararası hukukun açıkça ihlali' olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Kırım ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Cameron, 'Putin'in Kırım'ı Rusya topraklarına katma teşebbüsüyle ilgili bugün attığı adımlar uluslararası hukukun açıkça ihlali ve Avrupa kıtası geneline soğuk bir mesaj gönderiyor' dedi.

AA

Kaynak: http://www.haberturk.com/dunya/haber/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0