Görüş Bildir
Haberler
ABD Arakan'daki Şiddet Haberlerinden Rahatsız

ABD Arakan'daki Şiddet Haberlerinden Rahatsız

Onedio Medya
18.01.2014 - 19:43 Son Güncelleme: 18.01.2014 - 19:47

ABD Arakan'daki Şiddet Haberlerinden Rahatsız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde bir soru üzerine, 'Arakan eyaletinde şiddet olaylarına dair haberlerden derin rahatsızız. Ev ve mülklerin yağmalanması ve yıkımını da içeren şiddette çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, birçoğunun yaralandığı, en az bir kişinin kayıp durumda olduğu ve yüzlerce sivilin yerlerinden edildiği yönündeki haberlerden üzüntü duyuyoruz' dedi.

Güvenlik güçlerinin aşırı güç kullanmış olabileceğine dair haberlerden de özellikle rahatsızlık duyduklarını belirten Psaki, 'Tüm yerli halkı olumsuz biçimde etkileyen bu tür şiddet eylemlerini kuvvetle kınıyoruz ve güvenlik güçlerinin itidal gösterme ve şiddeti en aza indirme yönünde özel bir sorumluluğu bulunduğuna dikkat çekiyoruz' diye konuştu.

Psaki, Myanmar hükümetini, Rohingya Müslümanları'na vatandaşlık yolunu açma ve yerlerinden olanların evlerine geri dönebilmeleri için güvenli bir ortam yaratma dahil olmak üzere kalıcı çözümler yönünde gayret göstermeye çağırdıklarını da bir kez daha vurguladı.

Kaynak: http://yenisafak.com.tr/dunya-haber/a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0