Görüş Bildir
Haberler
AB ve ABD'den Twitter'ın Kapatılmasına İlk Tepki

AB ve ABD'den Twitter'ın Kapatılmasına İlk Tepki

adem kara
21.03.2014 - 09:25

AB ve ABD'den Twitter'ın Kapatılmasına İlk Tepki

Başbakan Erdoğan'ın 'kökünü kazıyacağız' açıklamasından sonra Twitter'ın kapatılmasına AB'den 'Korkakça' ABD'den 'Endişeliyiz.' tepkileri geldi.

Başbakan Erdoğan Bursa mitinginde 'Twitter miwitter kökünü kazıyacağız.' dedi. Ardından Başbakanlık Basın Müşavirliği 'Twitter kapatılabilir' açıklamasını yaptı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra da Twitter kapatıldı.

ABD VE AB'DEN JET TEPKİ

Türkiye'de Twitter'ın kapatılmasının ardından ABD ve AB'den açıklama yapıldı.

ABD: SON DERECE ENDİŞELİYİZ

Abd Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, akşam saatlerinde konuyla ilgili görüş soran gazetecilere, yasağa tepki gösteren bir açıklama gönderdi. Ay başında Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki’nin Türkiye’de sosyal medya sitelerine yasaklar getirilebileceği yönündeki haberlere getirdiği yoruma gönderme yapılan açıklamada şöyle denildi: 'Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, sosyal medya sitelerinin kapatılabileceği yönündeki her türlü öneri sonrası son derece endişeli olmaya devam ediyoruz. Demokrasiler, kamudaki seslerin çeşitliliği ile güçlenirler. Bağımsız ve özgür bir medya, demokrasinin, açık toplumun esas unsurudur ve resmi şeffaflığı, hesap verebilirliği sağlamada hayatidir.'

DAHA KAPSAMLI BİR AÇIKLAMA DA YAPILACAK

Üst düzey bir yetkili, akşam saatlerinde geçilen kaygı ifadesinin ötesinde ABD Yönetimi’nin yasakla ilgili daha kapsamlı bir açıklama üzerinde çalıştığını da teyit etti.

AB: KORKAKÇA

Avrupa Komisyonu'nun dijital stratejilerinden sorumlu üyesi Neelie Kroes ise Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili attığı mesajda 'Türkiye'deki Twitter yasağı yersiz, anlamsız, dayanaksız ve korkakça. Türk halkı ve uluslararası topluluk bunu sansür olarak görecektir.' dedi.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/abd-twitter-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0