Burjuva Hastalığı mı? "Fakirler Depresyona Girmez" İmasında Bulunan Kullanıcı Tepkilerin Odağında
Burjuva Hastalığı mı? "Fakirler Depresyona Girmez" İmasında Bulunan Kullanıcı Tepkilerin Odağında
Depresyon herkesin başına gelebilecek durumlardan bir tanesi. Sosyal medyada profesyonel olmayan kişiler zaman zaman kendince 'teşhis' de koyabiliyor. Bir kullanıcı ise 'burjuvaların depresyona girdiğini' dile getirerek tepki çekti. Kullanıcıya göre 'akbil basanlar' depresyona girmiyormuş. Kullanıcıya gelen tepkilerin ardından biz de depresyonun ne olduğuna ışık tutalım dedik. Peki depresyona ne sebep olur? Gerçekten burjuva hastalığı mı?
Detaylar içeriğin devamında!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Depresyon birçok kişinin yaşayabileceği durumlardan bir tanesi. İnternet ortamlarında insanlar kendilerine "teşhis" koyabiliyorlar.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İsterseniz önce tıbbi olarak depresyonun tanımına bi' bakalım. Depresyon, kişinin duygu durumunu etkileyerek derin bir üzüntü hissi yaratır. Düşünme, ilgi alanları, uyku düzeni ve yeme alışkanlıkları gibi pek çok davranışı olumsuz yönde etkileyen zihinsel ve psikolojik bir rahatsızlıktır.
Depresyon, vefat haberi sonrası, iş ve kaygı sebepleriyle yaşanabilir. Aslında sandığımız gibi "havalı" ya da "burjuvazi" bir kavram değil bu.
"Kötü bir dönemden geçmek" de aslında bu sebeplerden bir tanesi. Bazı kişiler bunu bir grip gibi "dönemsel" bir süreç olarak görebiliyorlar.
Fakat bir kullanıcının depresyona "burjuva hastalığı" demesiyle ortalık fena karıştı.
twitter.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Size gerçekleri anlatmadan önce, kullanıcının bu "depresyon tanımına" gelen tepkilere bi' bakalım👇
twitter.com
👇
twitter.com
👇
twitter.com
👇
twitter.com
👇
twitter.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
👇
twitter.com
👇
twitter.com
👇
twitter.com
Fakat durum aslında bundan ibaret değil. Yoksulluk içinde yaşamak, aynı zamanda ruh sağlığını da olumsuz etkileyebilir. Yukarıda da dediğimiz gibi, depresyon "burjuva hastalığı" değil.
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) 2022 verilerine göre, yoksulluk sınırının altında yaşayan insanlar, kaygı, endişe ya da sinirlilik gibi duyguları daha sık hissediyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yoksulluk içinde olanların yüzde 19,4’ü bu tür duygular yaşadığını söylerken, bu oran genel nüfusta yüzde 12,7 olarak kaydedilmiş.
Siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2019 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans eğitimime başladım. Eğitimim süresince çeşitli platformlar ve gazete topluluklarında çeviri ve yerelleştirme alanlarında aktif rol aldım, bu süreçte dil becerilerimi ve kültürler arası iletişim yetkinliğimi geliştirdim. 2022 yılının Mayıs ayında Onedio’da stajyer olarak başladığım editörlük kariyerime, “Yaşam” kategorisinde sosyal medyadaki trendleri, günümüz ilişki dinamiklerini ve toplumsal meseleleri okuyuculara ulaştırarak devam ediyorum. İçeriklerimde, okuyucuların kendilerinden birer parça bulmasını amaçlıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
aksine depresyon fakir hastalığıdır aq. hiç parası olmamış galiba arkadaşın hayatında. hayatımda en mutlu, huzurlu ve pozitif oldugum dönemler paramın oldugu... Devamını Gör
Kompleks budalası olunca bi insan... Yahu kız şaka yapmış neyin draması ay aaqqq siz en muhalifsiniz en Karl Max'sınız
En derin bunalımlar parasızlıkta yaşanıyor. Çıkamıyorsun çünkü. Aşk acısı için gün içinde ara ara ağlayabilirsin. Paran varsa bi tatile gidip kafanı dağıtabi... Devamını Gör