Görüş Bildir
Haberler
AB-Türkiye Zirvesi 29 Kasım'da

AB-Türkiye Zirvesi 29 Kasım'da

Onedio Medya
23.11.2015 - 22:02 Son Güncelleme: 24.11.2015 - 09:04

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, 29 Kasım'da AB-Türkiye Zirvesi'nin yapılacağını duyurdu. Türkiye adına zirveye Başbakan Davutoğlu katılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB-Türkiye Zirvesi'nin bu pazar yapılması için çağrıda bulundu.

Tusk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''29 Kasım pazar günü saat 16.00'da AB-Türkiye Zirvesi yapılması için çağrıda bulunuyorum. Amaç, ilişkilerimizi yeniden canlandırmak ve sığınmacı akışını durdurmak'' ifadelerini kullandı.

AB Konseyi Başkanı, kararı AB Komisyonu'nun olumlu tavsiyesi ve akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesini takiben aldığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre AB tarafının talebiyle gerçekleşen telefon görüşmesinde Tusk, Davutoğlu'nu zirve toplantısına davet etti.

Davutoğlu'ndan olumlu yanıt

Davutoğlu'ndan olumlu yanıt
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu davet üzerine Davutoğlu, söz konusu toplantıya memnuniyetle katılacağını bildirdi.

Davutoğlu, Türkiye'nin, Avrupalı ortaklarıyla her alanda işbirliği ve ortak gayretleri geliştirmeye, AB üyeliğine yönelik müzakere sürecinde ortak bir vizyon temelinde birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

AB Konseyi Başkanı Tusk ise toplantının Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen noktanın ve gelecekteki sürecin değerlendirilmesine zemin oluşturacağını ifade etti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
9
3
2
1
0
0