Görüş Bildir
Haberler
900 STK'dan İhsanoğlu'na Destek

900 STK'dan İhsanoğlu'na Destek

900 Stk'dan İhsanoğlu'na Destek

600 cemevi derneği ve 300 Alevi yöre derneğinden oluşan Alevi Vakıfları Federasyonu, cumhurbaşkanı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek kararı aldı. Federasyon Başkanı Cemal Canpolat, cumhurbaşkanının ayrımcılık ve bölücülük yapmayan, inançlara saygılı biri olması gerektiğini vurguladı. Basın açıklamasında “Sakin üslubuyla hoşgörüden yana, Alevi ve diğer tüm farklı halk kesimlerinin beklentilerine duyarlı, barış dilini kullanan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemekteyiz.” denildi.

Alevi Vakıflar Federasyonu ile Alevi Bektaşi temsilcileri Karacaahmet Dergahı’nda basın toplantısı düzenledi. Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Cemal Canpolat, iktidarın politikalarını eleştirdi. Hükümetin mezhepçi bir tutum sergilediğini anlattı. Cumhurbaşkanı’nın ayrımcılık yapmayan, inançlara saygılı biri olması gerektiğini vurguladı. Başbakan Erdoğan’ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında ‘Alevi’, Selehattin Demirtaş hakkında da ‘Zaza’ dediğini hatırlatan Canpolat, “Eğer Alevi olduğu için Sayın Kılıçdaroğlu’nu kamuoyunda yuhalatanlar, diğer adayı ‘Zazadır’ diye dışlayıp ayrımcılık yapanlar, kendi ülkelerindeki insanları Kürt, Alevi diye mezhepçi bir politika ile ayırarak, dışarıda yürüttükleri politikayı içeri de de adım adım uygulamaya başladılar. Alevilerin yoğun olduğu mahallelerde başta Gazi olmak üzere, Okmeydanı’nda Alevilere yönelik olan saldırılardan vazgeçin. Alevileri birbiri ile kavga ettirmekten vazgeçin, bunların sizin denetiminizde yapıldığını biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Seçilecek cumhurbaşkanının kendi vatandaşları arasında bölücülük yapmaması gerektiğini belirten Canpolat, sözlerini şöyle sürdürdü: Şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı, mezhepçilik yapmamalı. İki kişi dahi olsa diğer inançlara ayrımcılık yapmayan bir cumhurbaşkanı olmalıdır. Bunun için Alevi olmayan ama aydın olan, entelektüel olan, gerek 53 İslam ülkesini yöneten ve yönetmekten büyük tecrübe edinen, laiklikle sıkıntısı olmayan aday olmalıdır. Alevilerin artık bu ülkede eşit yurttaş olduğu, cemevlerinin ibadethane sayıldığı, zulme uğrayan mağdur olan, hor görülen, itilen ama devlet sorunu, bayrak sorunu olmayan insanlar bir kez daha birliği sağlayarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı aldık.”

BAYRAM KAYA

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/politika_900-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0