Görüş Bildir
Haberler
8 Çekirdekli Nvidia Tegra X1 Duyuruldu

8 Çekirdekli Nvidia Tegra X1 Duyuruldu

Batuhan
05.01.2015 - 10:34

Geçtiğimiz yıl CES 2014'te duyurulan Nvidia Tegra K1, yüksek performansıyla dikkat çekmiş fakat ısıl tasarım ve yüksek güç tüketimi yüzünden sadece belli başlı tablet modellerinde kullanılmıştı.

8 çekirdek ve Maxwell tabanlı GeForce GPU

Nvidia yine alışkanlığını bozmadı ve CES 2015 'te yeni işlemcisini duyurdu. Nvidia Tegra X1 adındaki yeni işlemci, 8 çekirdekli işlemci ünitesine ve 256 shader ünitesine sahip Nvidia'nın masaüstü çözümlerinde kullandığı Maxwell mimarisini temel alan grafik işlemcisini kullanıyor.

Samsung'un bir süredir Exynos 5 Octa işlemcilerinde yaptığı taktiği izleyen Nvidia , 64 bit mimarisini destekleyen ARM Cortex A57 ve A53 'ten oluşan 4 + 4 çekirdeğe sahip.

Nvidia'nın GeForce GTX 9XX serisinde kullandığı Maxwell GPU 'sunun ufak bir bölümü sayılan 256 işlem birimine sahip sürümünü kullanan T egra X1 , PC ve konsol kalitesinde güce sahip.

Fakat ortada güç tüketim sorunu var gibi.

10 watt ısıl güç tasarımı!

Nvidia Tegra K1 'in telefonlarda kullanılmama sebebi, çipin hem büyüklüğü hem de güç tüketimiydi. Benzer şekilde Tegra X1 oldukça güçlü ama mobil cihazlara girebilecek ısıl güç tasarımına sahip değil.

20 nm teknolojisiyle üretilen Nvidia Tegra X1, buna rağmen 10 watt gibi ciddi bir ısıl tasarım gücüne sahip.

Yine özel oyun tabletleri, Android oyun konsolları, medya oynatıcılar ve Android Auto sistemine sahip otomobillerde kullanılabilecek olan sistem, yüksek güç tüketimi yüzünden bu performansı bize mobilde gösteremeyecek.

PC kalitesinde grafik özellikleri

Standart ARM işlemci tasarımını kullanan Nvidia , grafik işlemci tarafında rakiplerine kök söktürecek. 4K videoları 60 FPS hızında işleyebilen cihaz, Unreal Engine 4 , DirectX 12 , OpenGL 4.5 , CUDA , OpenGL ES 3.1 gibi tüm güncel ve gelişmiş standartların altından kalkabiliyor.

Özellikle CUDA'nın gelmesi işin ciddiyetini bizlere gösteriyor. CUDA kullanan ciddi grafik işleme programları, ileride belki Android cihazlara da gelebilir.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/8-cekirdekli-n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0