Görüş Bildir
Haberler
3 Yıl Sonra: Wikipedia Türkiye'de Erişime Açıldı

etiket 3 Yıl Sonra: Wikipedia Türkiye'de Erişime Açıldı

Batuhan
15.01.2020 - 09:23

Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia'nın erişime kapatılmasını hak ihlali sayan kararının gerekçesi Resmi Gazete'de yayınlandı. Karar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na iletildi. Wikipedia, yaklaşık 3 yıllık aranın ardından erişime açıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Wikipedia’nın erişime kapatılmasını hak ihlali sayan kararının gerekçesi, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

"Wikipedia’nın kapatılmasının demokratik toplum düzeninin gereklerine uymuyor"

"Wikipedia’nın kapatılmasının demokratik toplum düzeninin gereklerine uymuyor"

Anayasa Mahkemesi, kararın gerekçesinde Wikipedia’nın kapatılmasının demokratik toplum düzeninin gereklerine uymadığını vurguladı. Wikipedia’nın kapatılmasını haklı gösteren vahim nitelikte bir içerik olmadığı belirtildi.

Ve açıldı...

Ve açıldı...

Bu gelişmeyle birlikte Wikipedia’nın yeniden erişime açılması için süreç başlamış oldu. Anayasa Mahkemesi, oy çokluğu ve 6 üyenin karşı oy yazısıyla alınan kararı Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne de gönderdi.

Yüksek Mahkeme’nin kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) iletildi. BTK de yerel mahkemenin kararı sonrasında internet servis sağlayıcılarına durumu bildirdi ve Wikipedia'nın erişim engeli kaldırıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
598
196
26
20
15
12
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuna Karahan

Uluslararası bir dijital ansiklopedi seneler sonra tekrar erişime açılıyor ve biz buna sevinecek hale geldik.

Kzlt

O zaman bütün özgürlük endekslerinde bir basamak yükselmişizdir. Elveda vpn elveda f = 0

Bozkurt

Wikipedia'nın erişime kapatılma gerekçesi, Çözüm Süreci'nde hükümet politikasıydı. Ne AKP hesap verdi ne de Akil Adamlar yargılandı. Sağa sola çamur atmakla ... Devamını Gör

Bozkurt

Sen Atatürk'e hakaret edildi diye bir şeyin kapatıldığını gördün mü bu ülkede? Örnek vereyim, tarih yazımında en zayıf halka olarak kabul edilen anılar vasıt... Devamını Gör