Görüş Bildir
Haberler
Anayasa Mahkemesi'nden Wikipedia Kararı: İfade Özgürlüğü İhlal Edildi

etiket Anayasa Mahkemesi'nden Wikipedia Kararı: İfade Özgürlüğü İhlal Edildi

Ulaş
26.12.2019 - 15:23

Anayasa Mahkemesi, internet ansiklopedisi Wikipedia'nın Türkiye'de erişime kapatılması nedeniyle yapılan bireysel başvuruda, oy çokluğuyla ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İnternet ansiklopedisi Wikipedia'nın sahibi Wikimedia Vakfı, erişim yasağı nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. 

Başvuruda, Wikipedia isimli internet sitesinin tamamına erişimin engellenmesi kararı verilmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği iddia edildi.

Başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi, sitenin tamamına erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdi.

Başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi, sitenin tamamına erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdi.

İhlal kararının 6'ya karşı 10 üyenin oyuyla alındığı öğrenildi.

Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales gelişme sonrası Twitter'dan 'Yeniden hoşgeldin Türkiye' dedi.

'İfade özgürlüğü' vurgusu AİHM kararında da yapılmıştı.

Siteye erişim 29 Nisan 2017 tarihinde engellenmişti.

Wikipedia'nın İngilizce sitesinde yer alan 'Suriye İç Savaşı'na Dış Müdahaleler' ve 'Devlet Destekli Terörizm' başlıklarında Türkiye ile ilgili yer alan içerikler nedeniyle 29 Nisan'da Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından idari tedbir kararı ile engellenmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
447
60
49
11
8
4
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Doğruları söylediği için kapatıldı. Siz değil miydiniz işid denen teröristlere mühimmat veren. Siz değil miydiniz o bölgede yaralanan teröristleri sınırdan i... Devamını Gör

Lejon

"Self Coup" maddesi yani "kendi kendine darbe yapan iktidarlar ve liderler maddesinde RTE adı geçmekteydi. asıl kapanma sebebi budur

Tıntın

Şimdi açılacak mı yoksa halâ vpn ile girişe devam mı?