Görüş Bildir
Haberler
3. Havalimanına Jet Hızıyla Yeni ÇED

3. Havalimanına Jet Hızıyla Yeni ÇED

yelda kahveci
10.03.2014 - 11:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Havalimanına Yeni ÇED Raporu

Mahkemenin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu olumlu kararının yürütmesini durduruğu 3. havalimanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir ÇED hazırladı.

Söz konusu ÇED raporu 7 Mart'ta Bakanlık internet sitesinde yayımlandı. Yeni ÇED Raporunun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı 13 Mart'ta Ankara’da yapılacak.

bianet'ten Nilay Vardar'ın haberine göre, Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) yaptığı açıklamada yeni raporun 'apar topar' hazırlandığını belirterek hukuken geçersiz olduğunu belirtti.

'Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Genelgesi eski tarihli olarak ele alınmış, 2012 tarihli genelgeye atıf yapılmış, halbuki genelge 2014’de değiştirilmişti. Çevre sorunlarına dair ifadelerde herhangi bir değişiklik yapılmamış.

'Öte yandan, 2009/7 Genelgesinde yürütmenin durdurulması/iptal gerekçelerinin giderilmesi sonucunda yapılan değişiklikler dikkate alınarak yeni ÇED raporunun hazırlanması ön görülüyor. Oysa, mahkemenin verdiği kararda, 2009/7 sayılı Genelgenin uygulanmasına gerektirecek şekilde doğrudan bir soruna atıf yapılmamış, Bilirkişi İncelemesi'nin ardından karar vermek üzere geçici olarak yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir. Dolayısıyla, yeni hazırlanan ÇED Raporu hukuken geçersizdir. Bu raporu esas kabul eden tüm bürokratlar suç işlemektedir. '

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, 3. havalimanı ile ilgili incelemeleri yetersiz bulup bilirkişi keşfi yapılana kadar inşaat faaliyetlerinin yapılamayacağına hükmetmişti.

Kararın ardından Cengiz-Limak-Kolin- Kalyon-MAPA konsorsiyumunun yapacağı 3. havalimanı için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) proje ile ilgili süreçlerin planlandığı şekilde devam ettiğini bildirmişti.

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/toplum/1...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0