Görüş Bildir
Haberler
220 Milyar Dolar Lazım

220 Milyar Dolar Lazım

Onedio Medya
27.07.2014 - 14:40 Son Güncelleme: 27.07.2014 - 17:51

220 Milyar Dolar Lazım

Faizler konusunda Başbakan Erdoğan'ın aksine Merkez Bankası'na destek çıkan ve bu tavrı nedeniyle Erdoğan'ın 'Yiğit öyle demiyor Ali' eleştirilerine maruz kalan, Ekonominin patronu Ali Babacan, Türkiye'nin bir yıl içinde 220 milyar dolar finansmana ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

12 aylık süre içinde 169,5 milyar dolar kamu ve özel sektör borcu olduğunu hatırlatan Ali Babacan, 40-50 milyar dolar da cari açık için bir paranın gerektiğini ve toplumda 220-230 milyar dolar arasında bir finansman ihtiyacın olduğunu söyledi.

Babacan bu paranın Türkiye'ye gelmesinin şartını da açıkladı:

'Bizim bu finansman ihtiyacını için bu çarkın dönmesini sağlamak için, ileriye doğru 5 yıl 10 yıl makul bir resim ortaya koymamız lazım... Kararlı ve güçlü bir politika ortaya koymamız lazım ki bu finans akışı böyle devam etsin. Yoksa bir flu olursa...'

İşte Ali Babacan'ın açıklamaları;

'Türkiye'nin Mayıs ayı sonu itibarıyla 12 ay içerisinde ödemesi gereken kamu artı özel dış borcun toplamının 169.5 milyar dolar olduğunu belirten Babacan , 'Bir de bunun üzerine cari açığı ekleyin. Oradan da bir 50-60 bin dolar koyun üzerine, nereden baksanız 220 milyar 230 milyar arası bir finansman ihtiyacı var. Dolayısıyla bizin bu finansman ihtiyacını için bu çarkın dönmesini sağlamak için, ileriye doğru 5 yıl 10 yıl makul bir resim ortaya koymamız lazım. Kararlı ve güçlü bir politika ortaya koymamız lazım ki bu finans akışı böyle devam etsin. Yoksa bir flu olursa, bir önünü Göreme olursa ya Türkiye nereye gidiyor? Türkiye hesabını kitabını bilerek mi hareket ediyor yoksa Türkiye ipin ucunu kaçırmış artık nereye gittiği belli değil mi? Böyle bir endişe oluşursa Alah korusun o tabi riskli bir durum. Çok dikkatli ölçülü hep güven veren, öngürülebilen bir ekonomi politikası bizim başarımızın temeli' dedi.

Kaynak: http://www.aktifhaber.com/ali-babacan...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0